Budimpešta, 16. 12. 2016 – Mlada slovenska reprezentanca je pred zadnjim dejanjem svetovnega prvenstva skupine B v diviziji I. Jutri ob 16.30 se bodo pomerili z domačini. Slovenci so možnosti za prvo mesto že izgubili. Ob zmagi nad Madžarsko bodo osvojili drugo mesto, odprtih pa je še nekaj drugim opcij. Dan pred zadnjim dvobojem je bil tekem prost, risi pa so ga izkoristili za sprehod skozi Budimpešto.

Reprezentanca si je mesto ogledala pred kosilom. Čas je bil za miren sprehod ob Donavi in praznično okrašenem centru mesta. Risi so obiskali tudi slovensko hišo, ki stoji na trgu v centru mesta. Vodji slovenske hokejske reprezentance Branku Tošiču so tudi čestitali in zapeli ob rojstnem dnevu, ob 13.00 pa so se vrnili v hotel na kosilo. Po kosilu jih je čakal nov trening, trenerji pa so misli usmerili na pomembno tekmo zadnjega dne.

Pred slovensko hišo

Pred slovensko hišo

Trening je bil znova usmerjen v tekmovalnost, dviganje motivacije, istočasno pa tudi za sprostitev igralcev. Risi se zavedajo pomembnosti jutrišnje tekme. Sicer so razočarani, da se ne morejo potegovati za zlato, želijo pa vseeno poseči čim višje. V igri je še nekaj možnosti, z zmago pa si bodo slovenski hokejisti zagotovili srebrno medaljo. Po končanem načrtovanem treningu so mladi hokejisti trening izkoristili za svoje male vragolije. Kaj reči o mladih risi. So zanimiva skupina mladih športnikov, ki ima visoke cilje v športni karieri, vseeno pa ohranja mladostno razigranost, tudi nagajivost. So ekipa, kar jih dela močne. Da so nagajivi, se lahko prepričate na spodnjem videu: