Gorazd Rekelj je v zadnjih nekaj sezonah stalnica v mladinskih reprezentančnih akcijah. A sodeloval je tudi pri delu članske reprezentance, poznamo pa ga tudi kot nekdanjega pomočnika članske ekipe HK Jesenice. Izkušenj mu torej ne manjka.
Zaradi poškodbe je svojo igralsko pot kmalu moral končati. Vendar drsalk ni želel postaviti v kot. Ljubezen do hokeja ga je peljala v trenerske vode. In hitro se je zanj našlo delo tudi na reprezentančnem nivoju. Že leta 2003 je sodeloval z Gorazdom Hitijem, leto kasneje pa je že združil znanje z Gorazdom Drinovcem in z njim sodeloval vse do prestopa v člansko ekipo Jesenic. Imel je čast, ob delu z mladima reprezentancama do 18 in 20 let, pripravlja tudi člansko reprezentanco za olimpijski kvalifikacijski turnir. Zadnje tri sezone pa ponovno sodeluje z Gorazdom Drinovcem. V poletnem času nosi breme kondicijskih priprav reprezentantov, v tekmovalnem delu pa skrbi za pravilno delo obrambnih igralcev. Je tudi znan po tem, da je odličen analitik, kar je še posebej pomembno pri pripravi na posamezne tekme.
Za delo z mladimi reprezentancami je značilno, da se vsako sezono približno polovica reprezentantov poslovi od dresa z risom, saj so za tekmovanje prestari. Zdi se, da bi to lahko trenerjem delalo nekaj težav, vendar Gorazd pravi, da to sploh ni nikakršna težava. »Za naju z Gorazdom Drinovcem to ne pomeni kakšno veliko oviro. Poznava vse slovenske igralce in že eno sezono naprej znava postaviti ekipo za svetovno prvenstvo. Spremljava delo v klubih, poznava kakšen je naš kader in kaj vse imava na razpolago. Ves čas spremljava razvoj igralcev in njihov napredek. Pojavljajo se poškodbe, na katere je ravno tako potrebno biti še kako pozoren. Tako da z odhodi starejših fantov na višje nivoje tekmovanja nimava pri sestavi reprezentance nobenih težav,« je razložil Rekelj.
Ko strokovnjak spremlja razvoje hokejistov vidi mnogo več, kot to vidi neuko oko povprečnega hokejskega gledalca. Razvoj mladih hokejistov je odvisen od mnogih stvari, največje breme pa nosijo klubi, za pravi razvoj pa je potrebno tudi močno tekmovanje. V preteklosti v Sloveniji s tem večjih težav ni bilo. »V tej sezoni se je sistem dela nekoliko spremenil, saj sta dve slovenski ekipi zaigrali v avstrijskem mladinskem prvenstvu. Težko je že sedaj povedati, kaj to prinaša. V pretekli sezoni je bilo domače prvenstvo kar močno. Veliko mladih hokejistov igra v tujini. Vse skupaj je bilo za delo na nivoju reprezentančnega hokeja dobro. Sploh za tujino je značilno, da se dela v nekoliko bolj urejenem okolju. Kvaliteta dela doma je sicer primerljiva s kvaliteto dela v tujini, v razvitem hokejskem svetu pa je razumevanje hokeja nekoliko drugačno kot pri nas,« je na kratko opisan pogled strokovnjaka.
Dobro delo v domačih in tujih klubih pa dviguje kvaliteto in s tem število kandidatov za reprezentanco. Na štirih zborih reprezentance za to svetovno prvenstvo je bilo preizkušenih preko 40 mladih hokejistov. Zadnji zbor reprezentance pa ni več namenjen preizkusom, ampak pripravi tistih, od katerih je upravičeno pričakovati največ. In kakšne so možnosti naših mladih risov na bližajočem se svetovnem prvenstvu? Gorazd Rekelj ne obljublja veliko, a vseeno računa na dober rezultat: »Ta reprezentanca je vsekakor sposobna doseči odmeven rezultat. Ne želim napovedovati ničesar, vendar sem prepričan, da je sposobna poseči tudi po medalji. Skupina je izredno težka in lahko se zgodi marsikaj. Pomemben bo že začetek, saj če bo ta dober, bo tekmovanje veliko lažje in skok na vrh je zelo blizu. Seveda pa v nasprotnem uvodni neuspeh lahko za seboj potegne kup težav. Ampak ta ekipa je sposobna doseči veliko, vsaj po tem kar kažejo priprave.«
Ob spremljanju treningov se opazi, da se stopnjuje težavnost treningov, spekter vaj je širok, a skozi vse vaje se poudarja agresivnost. Trenerja želita mladim hokejistom vsiliti tisti neustavljivi instinkt nepopustljivosti. In kar se Janezek nauči to Janezek zna. Vsaj tako bi lahko dejali na kratko. »Smo v taki skupini, kjer se igra hiter in agresiven hokej. Takoj, ko malo »zaspiš«, ko zamudiš pravi trenutek, si že v situaciji, ki lahko pomeni tudi zadetek v naši mreži. Zato morajo biti vsi pripravljeni na ledu dati svoj maksimum. Sicer si vsi želimo nekaj več pripravljalnih tekem z reprezentancami na takem nivoju, kot bodo te na svetovnem prvenstvu, da bi lahko  bolje postavili igro in bolje pripravili vse igralce. Tukaj imamo še kar nekaj rezerve,« pogreša nekaj težkih pripravljalnih tekem Gorazd Rekelj.
Brez pripravljalnih nastopov pa reprezentanca ne bo ostala- Že danes zvečer jo čaka nastop proti hrvaškim vrstnikom. Tekma bo odigrana v Zagrebu, naš strokovni štab pa od nastopa pričakuje vsaj okvirno sliko, kako postavljeni sistem deluje na tekmi. »Ne glede na nasprotnika, bomo poskušali postaviti našo igro in jo odigrati skozi vso tekmo. Rezultat ni pomemben, želimo le preizkusiti naš sistem igre.”