10. april 2019, Bled – Slovenska mlada reprezentanca do 18 let, ki se na Bledu pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu Divizije I-B na Madžarskem, je drevi odigrala pripravljalno tekmo proti izbrani vrsti Kazahstana.

Nasprotniki iz Azije, ki sicer nastopajo v Diviziji I-A svetovnega hokeja U-18, so spopad vzeli popolnoma resno. S hitrimi napadi so pritiskali na slovenske branilske pare. Spretnost le teh je tako mladim risom dala veliko priložnosti za protinapade in hitre preobrate. Strelsko bolj razpoloženi Kazahstanci so obračun po rednem delu zaključili z rezultatom 1:5. Zadetek za Slovenijo je prispeval Žan Primožič.

Na današnji tekmi so slovenski in kazahstanski hokejisti tudi podprli 10. april – #playtrueday – za šport brez dopinga.

DSC_0993

Že pred tem so minuli konec tedna varovanci glavnega trenerja Jake Adlešiča v nemškem Fussnu odigrali dve prijateljski tekmi proti reprezentanci Nemčije. Slednja je bila na prvi tekmi boljša s 5:3 (2:1,1:1,2:1) – za Slovenijo so zadeli Matic Torok, Žan Primožič in Bine Mašič, na drugi tekmi pa so bili gostitelji boljši s 7:2 (1:2,3:0,3:0) – za Slovenijo sta zadela Žan Poklukar Bastarda in Erik Mežnar.

Naši mladi risi so v zadnjem delu priprav delovali bolj samozavestno in sproščeno. Medsebojno sodelovanje kaže, da so fantje kot ekipa pripravljeni na preizkušnje prihajajočega prvenstva.

Slovenski hokejisti bodo v madžarskem Szekesfehervarju odigrali pet tekem svetovnega prvenstva Divizije I-B proti izbranim vrstam Avstrije, Italije, Japonske, Madžarske in Velike Britanije.