1. maj 2017, Sankt Peterburg – Slovenska izbrana vrsta pod taktirko selektorja Nika Zupančiča, ki bo od 5. maja naprej v Parizu merila svoje moči s svetovno hokejsko elito, zaključuje zadnjo etapo priprav v ruskem Sankt Peterburgu. Jutri dopoldne slovenske rise čaka še zadnji trening na ledu, potem pa pot v domovino, kamor bodo prispeli v poznih nočnih urah. V sredo je trenerski štab reprezentantom namenil prost dan, že v četrtek pa bodo z brniškega letališča odpotovali v francosko glavno mesto, kjer se bo začelo zares.

Slovenska reprezentanca bo od začetka priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije imela za seboj 35 dni na ledu. V tem sklopu je odigrala šest prijateljskih tekem, na katerih je vknjižila štiri zmage, en poraz v rednem delu srečanja in en poraz po kazenskih strelih. Skupaj je nasprotnikom dala 20 golov, sama pa jih je prejela 15.

Na pripravljalnih obračunih je bil med strelci najuspešnejši Miha Verlič s štirimi zadetki, sledijo mu Anže Kuralt s tremi, ter Jan Muršak in Žiga Pance s po dvema zadetkoma. Pri podajalcih si vodilno mesto delita Jan Muršak in Ken Ograjenšek vsak s po tremi podajami. V skupnem seštevku točk so s po petimi točkami bili najuspešnejši Anže Kuralt, Jan Muršak in Miha Verlič, sledi jim Ken Ograjenšek s štirimi točkami. Vsaj po eno točko je doseglo devetnajst od šestindvajsetih napadalcev in branilcev, kandidatov za reprezentanco, kolikor jih je sodelovalo na pripravah.