Po koncu klubskega dela sezone si je že kar nekaj slovenskih hokejistov našlo novega delodajalca v tujini. Kolonija legionarjev se bo povečala v ligi KHL, kamor sta prestopila Rok Tičar in Žiga Jeglič.

Dobri nastopi na mednarodni ravni, tako reprezentančni kot tudi klubski, so slovenskim hokejistom prinesli pogodbe v uglednih mednarodnih prvenstvih. Liga KHL, ki velja za drugo najmočnejšo na svetu, se bo povečala za dva slovenska predstavnika. S Slovanom iz Bratislave sta pogodbo podpisala napadalca Rok Tičar in Žiga Jeglič. Ligo nižje je klub zamenjal Sabahudin Kovačevič, ki je zapustil Karagando, s katerom je osvojil naslov prvaka in okrepil Kuban. Na Češko se iz Slovaške seli Robert Kristan. Klub je zamenjal še en vratar. Gašper Krošelj je Norveško zamenjal za Švedsko. Slovenijo pa bo zapustil napadalec Miha Verlič, ki se seli v Gradec, kjer bo znova združil moči s trenerjem Ivom Janom. V ligi EBEL pa ne bo več igral branilec David Slivnik, ki se je preselil v Lustenau, ki nastopa v ligi INL.

Ni pa prihajalo le do prestopov, igralci so tudi podaljševali pogodbe s svojimi klubi. V Franciji je pogodbo podaljšala že šesterica. Mitja Šivic ostaja v Grenoblu, Gašper Cerkovnik pri aktualnih prvakih iz Briancona, Gašpr Sušanj v Epinalu, Dejan Žemva v Bordeaxu, Jure Verlič in Davor Rakanovič pa v Courbevoieju. Kar nekaj igralcev je podaljšalo pogodbo tudi na Češkem. Branilec Blaž Gregorc ostaja v Pardubicah, Rok Pajič v Čeških Budejovicah in Miha Štebih v Dukli iz Jihlave. Blaž Emeršič bo tudi v prihodnji sezoni igral v Veliki Britaniji.

Ime in priimek Stari klub Novi klub
Miha Verlič Telemach Olimpija (EBEL) Graz 99ers (EBEL)
Rok Tičar Kölner Haie (Nemčija) Slovan Bratislava (KHL)
Žiga Jeglič Ingolstadt (Nemčija) Slovan Bratislava (KHL)
Sabahudin Kovačevič Saryarka Karaganda (VHL) Kuban Krasnodar (VHL)
Robert Kristan Nitra (Slovaška) Pardubice (Češka)
David Slivnik Dornbirner (EBEL) Lustenau (INL)
Gašper Krošelj Sparta Sarpsborg (Norveška) Oskarshamn (Švedska)

Podaljšali pogodbe:

Klub

Obdobje podaljšanja

Mitja Šivic Grenoble (Francija) Eno leto
Gašper Cerkovnik Briancon (Francija) Eno leto
Dejan Žemva Bordeaux (Francija) Eno leto
Jure Verlič Courbevoie (Francija) Eno leto
Davor Rakanovič Courbevoie (Francija) Eno leto
Blaž Emeršič Milton Keynes Lightning (VB) Eno leto
Rok Pajič Češke Budejovice (Češka) Dve leti
Blaž Gregorc Pardubice (Češka) Eno leto
Miha Štebih Dukla Jihlava (Češka) Dve leti
Gašpr Sušanj Epinal (Francija) Eno leto