V sezoni 2014/15 bo lepo število slovenskih hokejistov nastopalo po svetu. V najmočnejši ligi na svetu, ligi NHL, je med drugim Anže Kopitar osvojil Stanleyjev pokal, mesto med najboljšimi hokejisti pa si skuša priboriti Jan Urbas. Povečalo se je število v ligi KHL, v najmočnejšem češkem tekmovanju …

Vseeno pa si nekateri reprezentanti Slovenije še niso našli novega delodajalca. V to kategorijo sodi šesterica, ki je v zadnji sezoni igrala ali na olimpijskih igrah ali na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Dva branilca in štirje napadalci.

Navijači predvsem z nestrpnostjo pričakujejo odločitev reprezentančnega kapetana Tomaža Razingarja, ki še ni razkril, kakšna je njegova nadaljnja prihodnost v hokeju na ledu. Raza ima za sabo bogate izkušnje, v zadnji sezoni je igral na Švedskem za Trojo-Ljungby, v tujini pa se je preizkusil še onkraj Atlantika v ligah OJHL, ECHL in AHL, v kateri je odigral eno tekmo, na Češkem, v Avstriji in Italiji. Brez kluba je tudi kapetan Olimpije Aleš Mušič, ki je v svoji karieri igral le za omenjeni klub. Od napadalcev sta brez pogodbe še Žiga Pance in Gal Koren. Prvi se je v zadnji sezoni veselil prvaka v ligi EBEL, prvenstvo pa je odločil prav sam, ko je v podaljšku dosegel odločilni zadetek. Koren je v zadnji sezoni zamenjal tri klube. Začel je v ligi KHL pri Medveščaku, se nato preselil v Olimpijo, za konec pa oblekel še dres slovaškega Zvolna.

KolazRisi

Med branilci je Žiga Pavlin zadnje tri sezone preživel na Švedskem, kjer je največ časa nosil dres ekipe Troja/Ljungby, nekaj priložnosti pa je dobil tudi v najmočnejši švedski ligi, kjer je igral za Rögle. Luka Tošič je sezono preživel v Franciji, v kateri je igral tudi v sezoni 2010/11.