Slovenski reprezentančni napadalec Gal Koren, ki je do zdaj igral za zagrebški Medveščak, bo v prihodnje nosil dres Telemacha Olimpije.

Hokejisti Olimpije bodo v prihodnje lahko računali na novega slovenskega igralca, saj jih je okrepil Gal Koren, ki bo imel pravico nastopa za novi klub že v torek proti Gradcu. ”Gal Koren ni več član Medveščaka in bo v prihodnje igral za Olimpijo. Želel si je več igralnega časa, tega pa bo dobil prav pri Olimpiji, pri kateri vidi priložnost, da bo napredoval. Prav minutaža mu pomeni največ, saj prihajajo olimpijske igre, nato pa še svetovno prvenstvo. Razšli smo se sporazumno, Korenu pa želimo vse najbolje pri nadaljevanju njegove kariere. Vrata našega kluba mu bodo vedno odprta,” je za uradno stran kluba izjavil športni direktor Aaron Fox.

Koren je svojo hokejsko pot začel pri Olimpiji, vendar pa se je že v nižjih selekcijah preselil v tujino. Najprej je igral na Češkem za Češke Budejovice v kategoriji do 18 let,nato pa se je preselil v nemški Mannheim. V sezoni 2010/11 je igral v Severni Ameriki v ligi WHL za ekipo Kelowna Rockets. Sledil je odhod na Hrvaško, kjer je do zdaj igral za Medveščak.