Še dobrih 14 dni nas loči do začetka hokejske lige prvakov, kjer se bo za naslov prvaka borilo tudi osem slovenskih predstavnikov. Že v prvem krogu bo na sporedu slovenski obračun med Brianconom in Beljakom.

V sezoni 2008/09 je bila izvedena prva izvedba hokejske lige prvakov, a je nato tekmovanje popolnoma zamrlo. Leta 2013 pa je bila sprejeta odločitev, da se liga prvakov vrača v tej sezoni. V njej bo nastopilo 44 moštev iz 12 držav, svoje predstavnike pa bomo imeli tudi Slovenci. Natančneje bo v tekmovanju nastopilo osem slovenskih hokejistov, vendar pa bo odigran le en slovenski obračun. V skupini C se bo že v prvem krogu Beljak (Klemen Pretnar) pomeril proti Brianconu (Gašper Cerkovnik, Jaka Ankerst). Aleš Kranjc nastopa s Kölnom v skupini A, Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca so v skupini F, Robert Sabolič igra s Sparto iz Prage v skupini G, ekipo Red Bull Salzburg in Luko Gračnarja pa čakajo boji v skupini I.

Lahko se zgodi, da bomo imeli v tekmovanju tudi deveta predstavnika, saj v ligi prvakov nastopa Bolzano, za katerega je v prejšnji sezoni igral Žiga Pance.

Skupinski del tekmovanja bo trajal med 21. avgustom in 7. oktobrom, osmina finala je na sporedu novembra, četrtfinale bo odigran decembra, januarja bo na sporedu polfinale, finale pa bo odigran 3. februarja 2015.

 Tekme prvega kroga s slovensko udeležbo:
Četrtek, 21. avgust:
18.30 KalPa Kuopio – Sparta Praga (Robert Sabolič)
19.30 Kölner Haie (Aleš Kranjc) – Košice
19.45 Briancon (Gašper Cerkovnik, Jaka Ankerst) – Beljak (Klemen Pretnar)

Petek, 22. avgust:
18.30 JYP Jyväskylä – Red Bull Salzburg (Luka Gračnar)
20.05 Linköping HC – HC Pardubice (Blaž Gregorc, Robert Kristan)

Slovenski predstavniki v ligi prvakov:
Sparta Praga – Robert SaboličPardubice – Robert Kristan, Blaž Gregorc

Kölner Haie – Aleš Kranjc

Villacher SV – Klemen Pretnar

Red Bull Salzburg – Luka Gračnar

Briancon – Jaka Ankerst, Gašper Cerkovnik