Pomočnik selektorja slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič bo od danes opravljal tudi vlogo glavnega trenerja ekipe SIJ Acroni Jesenice.

Pri ekipi SIJ Acroni Jesenice so se v prejšnjem tednu sporazumno razšli že z drugim trenerjem v tej sezoni. V ponedeljek pa so sporočili, da bo na klop sedel Nik Zupančič, sicer pomočnik selektorja slovenske hokejske reprezentance. Nik je Jesenice nekaj tekem vodil že v prejšnji sezoni.

” S predsednikom Anžetom Pogačarjem sva bila v kontaktu že pretekli teden. Ampak imel sem obveznosti s člansko reprezentanco, saj smo odigrali turnir na Dunaju in nisem mogel sprejeti mesta trenerja že za tekme preteklega vikenda. Vzel sem si tudi malo časa za razmislek, nato pa sprejel, da ekipo prevzamem od ponedeljka, torej od danes naprej,” je za uradno stran kluba dejal Zupančič, ki je razkril tudi pričakovanja: ” O dolgoročnih ciljih je sedaj še precej težko govoriti. Najprej si moramo postaviti te kratkoročne, ali male cilje. Najprej se moramo pripraviti na ti dve tekmi srednjega dela sezone INL, ki sta še preostali. Še vedno je želja mesto med prvimi tremi ekipami. Sedaj o tem ne odločamo več sami, pomembno bo tudi , kako bodo igrali naši nasprotniki. Seveda moramo najprej sami narediti prave stvari. Potem bomo skrbeli za dobro pripravo v četrtfinalu končnice v INL. Ne bomo se obremenjevali z nasprotnikom, ki nam bo stal nasproti, ampak bomo gledali le nase in na naši igro. Če bomo na te tekme dobro pripravljeni, potem lahko posežemo visoko. Enako velja tudi za končnico v državnem prvenstvu. Finale je nuja, v finalu pa bomo videli kam lahko posežemo.”

Foto: Drago Cvetanovič