14. februar 2017, Ljubljana – Slovenska moška reprezentanca do 15 let si je minuli konec tedna nabirala mednarodne izkušnje na turnirju štirih držav v Budimpešti, na katerem so sodelovale še izbrane vrste Avstrije, Italije in Madžarske. Strokovno vodstvo slovenske izbrane vrste se je, z zmagami proti vsem trem reprezentancam v predtekmovanju turnirja, ter kljub porazoma v nadaljevalnih izločilnih bojih, v Slovenijo vrnilo zelo zadovoljno.

2017feb10_U15_SLO-ITA-03

“Z nastopom na turnirju smo zelo zadovoljni, saj so fantje na prvih treh tekmah pokazali svoje kvalitete. Igro smo imeli ves čas pod nadzorom ter bili v rahli prednosti v vseh elementih hokejske igre, zato smo tudi zasluženo zmagali,” je uvodni del turnirja ocenil glavni trener najmlajših risov Jaka Adlešič.

O manj uspešnem nadaljevanju, kjer je Slovenija izgubila ponovna obračuna z Italijo in Madžarsko, pa je dejal: “V nadaljevanju smo očitno padli v neke vrste psihološko past, ki nas je stala zmage. Tu pridejo do izraza izkušnje, ki si jih ti mladi hokejisti šele nabirajo. Verjamem, da so se na tej reprezentančni akciji veliko naučili. Konec koncev so takšni turnirji namenjeni prav temu.”

2017feb09_U15_SLO-ITA

Strokovni štab je zadovoljen tudi samim pristopom mladih hokejistov, tako na ledu, kot tudi izven njega. “Posebej veseli dejstvo, da imamo v letošnji sezoni štiri enakovredne peterke, kar ni bila praksa v minulih letih. To me navdaja z optimizmom, saj nam daje precej široko bazo igralcev za naprej, ” je pod februarsko reprezentančno akcijo potegnil črto trener Jaka Adlešič.

Ob tem velja omeniti, da je bil za najboljšega branilca na turnirju izbran Bine Mašič (HD Mladi Jesenice).