Ta teden je klubski premor, slovensko hokejsko reprezentanco pa čaka prijateljski turnir štirih držav, ki bo med 11. in 13. novembrom potekal v dvorani Podmežakla. Risi se bodo pomerili s tekmeci iz Francije, Avstrije in Belorusije.

Reprezentanca se je že zbrala v tradicionalni reprezentančni bazi na Bledu, kjer bodo naši hokejisti pod taktirko Matjaža Kopitarja opravili nekaj treningov, prva tekma pa jih na Jesenicah čaka v četrtek ob 19.00 proti Franciji.

“Zbranih imamo nekaj igralcev, ki so že nekaj odigrali, nekaj manj izkušenih in nekaj novincev. Tak je bil načrt, želeli smo si te igralce. Zaslužijo si priložnost in jo bodo tudi izkoristili,” je povedal selektor Matjaž Kopitar. Novembrski turnir namreč že skoraj tradicionalno poteka z mlajšo ekipo, ki ji selektor nameni priložnost. 

Na seznamu reprezentantov je kar nekaj igralcev iz Olimpije in Jesenic, po besedah Matjaža Kopitarja izstopa številka iz Ljubljane. “Štirje so z Jesenic, tu so še fantje, ki igrajo v tujini. Kot spomladi na majskem turnirju bodo tudi zdaj dobili pomembne vloge,” je o sestavi ekipe povedal selektor. S prvotno objavljenega seznama ne bo Mihe Zajca, ki se je poškodoval, iz Olimpije bo tako slovenske barve zastopalo 13 igralcev.

“Navsezadnje to ni tako zelo mlada ekipa. Je sicer veliko novih, veliko pa jih igra pri Olimpiji, kjer je dovolj konkurenčna liga. Vsi fantje v njej igrajo dobro, tako da nas ni treba skrbeti za kakovost v tej ekipi. Fantje so zreli in vedo, kako se igra,” je pred turnirjem napovedal eden izkušenejših članov te ekipe Anže Kuralt, ki ga je generalni sekretar zveze Dejan Kontrec v šali zadolžil tudi za prehrano igralcev. 

Glede na zadnji vladni odlok o omejevanju okužb bodo lahko tekme spremljali tudi navijači. V dvorani Podmežakla bodo tako na voljo le sedišča ob upoštevanju razdalje (vsak drugi sedež prazen), za vsako tekmo slovenske reprezentance bo na voljo približno 450 vstopnic.

Vstopnice

prodajna mesta Eventima in

https://www.eventim.si/si/izvajalec/4-nations-tournament-2345/profile.html

Prenos:

www.hokejtv.si in Tržič TV