V preteklih dneh so bile aktivne reprezentančne selekcij U16, U18, U20 in slovenska članska hokejska reprezentanca, ki igrala domači pripravljalni turnir štirih narodov na Jesenicah. Risi so se na turnirju pomerili s hokejisti Avstrije, Francije in Belorusije. 

Selektor Matjaž Kopitar je priložnost za dokazovanje ponudil hokejistom z manj reprezentančnimi izkušnjami. Risom tokrat ni šlo najbolje, zapisali so tri poraze, nazadnje v podaljšku proti Avstriji. ”Naredili smo preveč napak, igra je preveč nihala, imeli smo priložnosti, ne glede na napake, a nismo zadeli. Trije zadetki na treh tekmah so absolutno premalo za kaj zmagati,” je po tekmi z Avstrijo povedal selektor Matjaž Kopitar.

”Sem razočaran, moramo se zamisliti, jaz sem se že. Odločiti se moramo, kako in kaj želimo v prihodnje. Maja se na domačem prvenstvu želimo vrniti v A skupino, a vidim kaj drugega kot to. Videli bomo, kako in kaj. Nekaj igralcem imamo še v tujini, dokler bodo še želeli igrati po deset mesecev sezono… Ekipa, ki smo jo imeli na tokratnem turnirju ni tako mlada, nekaj so ti fantje že dali skozi. Tokrat sem pričakoval več,” je povedal selektor. 

Slovenska izbrana vrsta se bo predvidoma znova zbrala februarja, ko naj bi turnir gostil Celovec. Poleg Slovencev in Avstrijcev bi na turnirju sodelovali še Francozi in Norvežani. 

Turnir štirih držav:

Četrtek

BELORUSIJA – AVSTRIJA 
* 3:2 

SLOVENIJA – FRANCIJA 
2:3 

Petek: 
FRANCIJA – AVSTRIJA 
* 2:3 

SLOVENIJA – BELORUSIJA 
0:3 

Sobota:

AVSTRIJA – SLOVENIJA 
* 2:1 (0:0, 1:1, 0:0) 

FRANCIJA – BELORUSIJA

* po podaljšku