Ne le članska, tudi mlada reprezentanca do 20 let danes prične s tekmami na prijateljskem turnirju štirih reprezentanc, ki bo potekal na Jesenicah. Nasprotniki naših mladih risov bodo Italijani, Madžari in Francozi.

Gre za predzadnji korak v pripravah na decembrsko svetovno prvenstvo skupine A divizije I, ki se prične že čez dober mesec v poljskem Sanoku. Trener Gorazd Drinovec na tem turnirju lahko računa na velik del tistih igralcev, kateri bodo tudi zaigrali va svetovnem prvenstvu. Od ponedeljka pa vse do srede so mladi risi trenirali na Bledu, v sredo popoldan pa so prvi trening že opravili tudi na Jesenicah. Vsak trener si želi čim več delati s svojo ekipo, vendar pa so reprezentančni zbori v večini odvisni od nastopov v posameznih klubih, kjer igralci igrajo. Zato na Bled ni bilo vseh, ki si jih je trener Drinovec želel. »Naša reprezentanca na tem turnirju še ne bo nastopila v tisti svoji najmočnejši postavi. Še vedno je nekaj fantov, ki bodo v tem mesecu do svetovnega prvenstva iskali svojo možnost in priložnost za nastop v reprezentanci. Trenerji jih seveda opazujemo, smo pa ob tem pripravljeni tudi na to, da lahko pride do kakšnih poškodb. Teh si nihče ne želi, so pa sestavni del športa. Ampak teh sprememb veliko ne bo, zato lahko rečem, da je to v grobem tudi reprezentanca, ki bo potovala na Poljsko,« je pred nastopom mladih slovenskih reprezentantov povedal njihov trener Gorazd Drinovec.

 

»Jeseniški turnir je zelo dobrodošel v tem predzadnjem sklopu priprav. Naši nasprotniki so nasprotniki po meri. Med seboj se dobro poznamo, saj se v zadnjih letih med seboj večkrat pomerimo. Do sedaj so bile vse naše medsebojne tekme zelo izenačene in taki preizkusi so vedno dobrodošli. Za nas je v tem trenutku v ospredju razvoj našega sistema igre. Tudi če gre le za prijateljski turnir, si porazov ne želimo, ampak hočemo poseči tudi po zmagah. Vendar je poudarek predvsem na detajlih naše igre, da jih definiramo in popravimo in da bomo za nastop na svetovnem prvenstvu v popolni zasedbi in dobro pripravljeni,«pa je trenerjevo razmišljanje o turnirju, na katerem si vsekakor želi dobrih predstav in seveda tudi zmag. Nastop mlade reprezentance pred domačim občinstvom bo poseben izziv, obnovljena Podmežakla pa bo za vse tekme mladih hokejistov odprta, ogled pa bo mogoč brezplačno.

Znanje, tisto pravo, je vedno dobrodošlo in iskano. Zato se je trenerski štab mlade reprezentance okrepil še za eno ime. Znani dvojici Gorazd Drinovec in Gorazd Rekelj se je pridružil mlad trener, ki bo skrbel za formo vratarjev, za igralce, ki so eden najbolj pomembnih členov vsakega hokejskega moštva. Gre za Petra Škrablja, nekoč obetavnega vratarja, danes pa trenerja zadolženega za razvoj vratarjev pri zaloški Slaviji. Trener Drinovec je zelo zadovoljen s pridobitvijo novega člana v trenerski štab: »S to pridobitvijo želimo tudi na področju dela z vratarji storiti korak naprej. Želimo si, da imajo tudi vratarji skozi ves cikel priprav svojega trenerja, ki še dodatno skrbi za njihove treninge, prave pristope pri odpravljanju napak ter skupnemu iskanju rešitev. V tem vidim še en pozitiven dodatek v reprezentančnem mozaiku, Petru pa vsi povsem zaupamo.«

Časovnica tekem na jeseniškem turnirju:
četrtek, 7.11.2013:

–          Ob 15.30 Francija : Madžarska
–          Ob 19.00 Slovenija : Italija

Petek, 8.11.2013:

–          Ob 15.30 Italija : Francija
–          Ob 19.00 Slovenija : Madžarska

Sobota, 9.11.2013:

–          Ob 12.00 Madžarska : Italija
–          Ob 15.30 Slovenija : Francija

Slovenska reprezentanca bo nastopila v naslednji postavi:

Vratarji: Žan Us, Tomaž Trelc, Grega Vilman,

Branilci – Jure Stan, Matic Govejšek, Miha Logar, Luka Kraigher, Aleš Jeklič, Miha Potočnik, Kristjan Čepon, Blaž Škrjanc,

Napadalci – Luka Vinčec, Klemen Drozg, Aljaž Uduč, Jaka Podrekar, Vid Jazbec, Sebastjan Hadžič, Tim Ograjenšek, Tadej Snoj, Luka Petelin, Nik Pem, Adis Alagič in Sebastjan Grošelj.