15. december 2015, Megeve – Na svetovnem prvenstvu IIHF Divizije I Skupine B do 20 let sta za slovensko reprezentanco včeraj in danes dneva tekmovalnega premora. Mladi risi so tako dopoldne posvetili aktivnim pripravam na nove tekme in že opravili tudi današnji trening na ledu. V popoldanskem času pa bo vodstvo reprezentance posebno pozornost namenilo krepitvi ekipnega duha pred jutrišnjim obračunom z reprezentanco Poljske.

Za kratek komentar pred nadaljevanjem prvenstva smo povprašali glavnega trenerja Jako Avguštinčiča.

Za vami sta prvi dve tekmi na svetovnem prvenstvu; obe sta se neugodno končali za naše fante. Kako ste vi videli obračuna proti Veliki Britaniji in Franciji?

Jaka Avguštinčič: Res je. Stvari se niti na ledu, niti rezultatsko niso izšle tako kot smo pričakovali. Sicer sem do določene mere z igro zadovoljen, vsekakor pa ostaja še veliko dela za naprej.

Sedaj vas čakata še tekmi proti Poljski in Ukrajini. Kakšna so vaša pričakovanja pred nadaljevanjem prvenstva?

Jaka Avguštinčič: S fanti se bomo na ti dve tekmi maksimalno pripravili. Zagotovo bomo poskušali dvigniti nivo igre še višje, tako da bi bil tudi končni rezultat pozitiven.

Prvenstvo se v dokaj mrzlem, a sončnem Megevu odvija brez posebnosti, saj so organizatorji posebno pozornost namenili varnosti udeležencev.

V obračunih današnjega dne se bodo pomerile reprezentance Ukrajine in Poljske ter Velike Britanije in Francije, jutri pa bosta v popoldanskem terminu palice najprej prekrižali Ukrajina in Velika Britanija, ter ob 19. uri še Slovenija in Poljska.