21. marec 2016, Kranj – Dober mesec dni pred začetkom svetovnega prvenstva Divizije I Skupine A slovenska moška članska reprezentanca pričenja z organiziranimi pripravami pred odhodom v Katovice na Poljskem, kjer si bo poskušala priigrati vrnitev med svetovno hokejsko elito.

Čeprav je uradni zbor reprezentance predviden šele čez dva tedna, pa je selektor Nik Zupančič danes v Ledeni dvorani Zlato polje v Kranju pričel treninge na ledu s tistimi reprezentanti, ki so že zaključili klubske sezone.

V tem in prihodnjem tednu bodo tako na kranjskem ledu svojo formo nadgrajevali: Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič, Gašper Krošelj, Jakob Milovanovič, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Nik Simšič, Rok Tičar ter Jan Urbas. Selektorju je na pomoč v tem času priskočil tudi HK Triglav Kranj, ki bo z namenom čim bolj učinkovitih priprav “posodil” vratarja, tri napadalce in enega branilca.

Naloga, ki na svetovnem prvenstvu čaka slovenske rise, bo zaradi spremenjenega načina napredovanja v višjo skupino letos še posebej zahtevna; dodatno pa so jo v zadnjih dneh otežile še poškodbe nekaterih ključnih igralcev, med njimi tudi kapetana Jana Muršaka. Vendar pa, kot pravi selektor Zupančič, so poškodbe sestavni del hokeja, zato se ne gre prepuščati črnogledim napovedim; tako bodo imeli drugi igralci priložnost in odgovornost, da pokažejo vse kar zmorejo.

Slovenski risi, ki jih na Poljskem čakajo reprezentance Avstrije, Italije, Japonske, Koreje in Poljske, bodo v sklopu priprav pred prihodom na prizorišče svetovnega prvenstva odigrali tudi štiri pripravljalne tekme:

8.april, Zagreb (CRO)
Hrvaška – Slovenija

12. april, Bled
Slovenija – Hrvaška

16. april, Jesenice
Slovenija – Japonska

20. april, Budimpešta (HUN)
Madžarska – Slovenija