Ta teden so mladi risi, ki sestavljajo reprezentanco U20, sodelovali na svetovnem prvenstvu divizije I/B. Njihovi nasprotniki so bili hokejisti Estonije Poljske, Ukrajine, Japonske in Francije, ki se je na koncu izkazala za najtrši oreh. 

Mladi risi so si za cilj zastavili zmago na turnirju. Suvereno so premagali vse ekipe, razen Francije, kjer so bili za gol prekratki in ravno to jim je speljalo prvo mesto in napredovanje v divizijo I/A. Japonsko so odpravili s 7:3, Poljsko s 3:1, Estonija z 8:2, Ukrajino z 8:4 in po štirih zmagah zabeležili prvi poraz s 3:2. 

”Seveda smo razočarani,« je takoj po tekmi povedal selektor Lovro Bajc. »Ne glede na to, kako dobro si odigral turnir, na koncu šteje le zmaga. Če izgubiš, cilj ni dosežen. Če na pomembni tekmi ne drž glava, kot bi morala, to na žalost ni dovolj in je rezultat, kakršen je. Fantje so tehnično odlični v napadu, tudi obrambo smo dvignili na višji nivo, na finalni tekmi pa moraš biti 100-odstoten. Zastavili smo si jasen cilj, ki pa ni bil dosežen in zdaj moramo delati na tem, da ga dosežemo naslednje leto,” je odločen Lovro Bajc. 

”Določeni fantje bodo igrali tudi prvenstvo U18 in seveda si želimo, da bodo izkušnje in znanje prenesli tja. Prepričan sem, da imamo ekipo za prvaka, a nam v ključnem trenutku ni uspelo. Vsi smo se nekaj naučili in na tem bomo gradili. Fantom čestitam za rezultat in borbo. Imeli smo tudi izredno podporo Hokejske zveze Slovenije, ki je poskrbela, da smo se lahko osredotočili le na rezultat.”

Lovro Bajc, ki sicer deluje na Finskem, je bil zadovoljen tudi s predstavama vratarjev Luke Kolina in Gašperja Panjtarja. “Oba sta obranila tudi več izjemnih priložnosti tekmecev, ki bi sicer lahko tekme odpeljale v povsem drugo smer,” je povedal. 

Nekaj fantov se bo od reprezentance U20 poslovilo in nadaljevalo svojo pot v članski konkurenci, preostali pa so bogatejši za dragocene izkušnje.