Slovenska moška reprezentanca do 20 let bo od ponedeljka, 19. julija, do sobote, 24. julija, zbrana v dvorani Podmežakla na Jesenicah. Mlade rise decembra čaka svetovno prvenstvo, zato bo strokovni štab tokratni zbor izkoristil za priprave na novo sezono.

Prvega pripravljalnega zbora reprezentance do 20 let se bo udeležilo 35 mladih slovenskih hokejistov, ki so preteklo sezono hokejsko znanje nabirali v slovenskih klubih in v mladinskih ligah po Evropi (Finska, Švedska, Švedska, Nemčija, Avstrija). To bo prvi zbor mlade slovenske hokejske reprezentance po epidemiji covid-19. Strokovni štab z glavnim trenerjem Lovrom Bajcem na čelu pa si je za cilj zastavil, da predstavi identiteto slovenske mladinske reprezentance in obenem preizkusi kandidate, ki bi lahko zastopali slovenske barve na svetovnem prvenstvu. 

Ker se bomo srečali prvič po dolgem času, bomo več pozornosti namenili zahtevam in načinu igre na individualni ravni. Po tej z epidemijo zaznamovani sezoni se vsi veselimo prvega srečanja, z nekaj igralci se zaradi dolgega premora še ne poznamo. Prepričani smo, da bodo fantje zavzeto trenirali in da bomo po tednu priprav polni energije in s pozitivnimi izkušnjami odšli novim klubskim izzivom naproti. Naslednjič se bomo srečali novembra,” pravi selektor Lovro Bajc

V soboto, 24. julija, bo reprezentanca U-20 v Zell am See odigrala pripravljalno tekmo z mlado ekipo Avstrije. 

Ekipa

Selektor: Lovro Bajc

Pomočnik selektorja: Mitja Kern

Pomočnik selektorja – vratarji: Anže Ulčar

Vratarji: Gašper Panjtar, Timotej Pančur, Jakob Zupančič, Luka Kolin, Ian Sotlar;

Branilci: Jan Škof, Jan Ćosić, Tim Dolinar, Nik Hatič-Pratneker, Tim Borse, Jošt Zagorc, Aljoša Pretnar, Tom Sojer, Maks Perčič, Bine Mašič, Juš Černe, Matej Petretič;

Napadalci: Jakob Stan, Nejc Burgar, Dominik Prodan, Rok Potočar, Miha Beričič, Luc Slivnik, Mark Pivec, Alojz-Jušt Sopotnik, Žiga Mehle, Nal Brodnik, Luka Vodlan, Jure Povše, Luka Gomboc, Mark Sojer, Jakob Greif, Marcel Mahkovec, Matic Török, Maks Bukovec.