15. december 2019, Kranj – Minuli petek in soboto je v kranjski ledeni dvorani na Zlatem polju potekal drugi zbor reprezentance do 18 let v letošnji sezoni.

Strokovno vodstvo je na dvodnevni pripravljalni kamp povabilo skupno štiriintrideset igralcev, izmed katerih se je, ob nekaterih poškodbah in boleznih, zbora udeležilo šestindvajset igralcev ter trije vratarji. Kandidati za reprezentanco so, razdeljeni v belo in modro skupino, v dopoldanskem času opravili dva treninga, medtem ko so popoldne moči merili na medsebojnih pripravljalnih tekmah.

Foto: Zala Povše

Namen tokratnega, nekoliko krajšega zbora je bil preveriti sposobnosti potencialnih kandidatov za reprezentanco, obenem pa jim predstaviti način dela ter taktične zamisli igre v reprezentanci. Varovanci glavnega trenerja Jake Adlešiča so ob tem dobili še nekatere druge teoretične informacije o pravilni prehrani, počitku ter nekaterih drugih elementih, ki vplivajo na tekmovalno uspešnost.

Foto: Zala Povše

Trenerski štab je bil v svoji sklepni oceni z opravljenim zadovoljen. Kandidati za reprezentanco so pokazali visoko stopnjo pripravljenosti za delo in sprejemanje novih informacij na ledu kakor tudi izven njega.

Mladi risi U18 se bodo ponovno zbrali v času februarskega klubskega premora, ko jih na domačem Bledu čaka prijateljski turnir štririh narodov, nato pa bodo od 12. do 18. aprila nastopili na svetovnem prvenstvu Divizije I-B v italijanskem Asiagu.