V 50. krogu hokejske lige EBEL so hokejski Telemacha Olimpije pred domačimi navijači izgubili proti madžarski ekipi SAPA Fehervar z 1:4. V ligi EBEL je bil to zadnji krog pred olimpijskimi igrami.

V četrtek so se Zmaji veselili v Szekesfehervaju visoke zmage, tekmeca so ugnali kar z 8:2. V Tivoliju so se nadejali podobne predstave, vendar pa jim te ni uspelo ponoviti. V prvi so imeli predvsem slab izkupiček ob igralcu več, kar štirikrat so imeli igralsko prednost, a je niso uspeli izkoristiti. V 18. minuti so ob igralcu več celo prejeli zadetek, ko je bil od daleč natančen Andras Benk. Druga tretjina se je slabo začela za domače igralce, po vsega 57 sekundah je na 2:0 povišal Andrew Sarauer. Na polovici tekme je Olimpijo v igro vrnil Miha Verlič, ki je zadel po natančni podaji Nicka Rossa. V zadnjem delu igre so ”zeleno-beli” stopili na plin, vendar tokrat niso bili strelsko razpoloženi, prejeli so še dva gola in si močno priprli vrata končnice

 

Telemach Olimpija : SAPA Fehervar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

 

Strelci: 0:1 Benk (18., SH), 0:2 Sarauer (Banham, 21.), 1:2 Verlič (Ross, Pešut, 30.), 1:3 Kovacs (Banham, 47.), 1:4 Banham (Kovacs, Sarauer, 55.)