29. januar 2016, Ljubljana – V drugem dejanju letošnjega finala državnega prvenstva do 19 let so mladinci HK Triglav Kranj, po zmagi s 3:2 na domačem ledu minuli torek, drevi v gosteh še v drugo premagali mladince HK Olimpija ter tako osvojili naslov državnih prvakov.

Prva tretjina je minila v znamenju domačinov, ki so močno pritisnili na vrata odličnega Kristjana Šenka, ki je klonil v 12. minuti srečanja po napaki gostujoče obrambe. Podajalca sta bila Mark Stražišar in Filip Kuhar, strelec pa Mark Sever. Tudi v nadaljevanju so bili boljši zeleno-beli, a do spremembe izida pa ni več prišlo.

Drugi del je bil na las podoben tistemu na prvi tekmi v Kranju. Triglavani so v nadaljevanju pričeli kar leteti po ledu, ko je bil izključen Urban Ban pa so tudi izenačili, domačo obrambo sta izigrala podajalec Krištof Potočnik in strelec Matevž Ban. Na 1:2 so rezultat preobrnili v 29. minuti, ko sta bila ponovno v akciji Krištof Potočnik in Matevž Ban kot podajalca, zadel pa je Aljaž Pangerc. Do konca tega dela igre smo videli še kopico lepih priložnosti belo-modrih, vendar je rezultat ostal nespremenjen.

V zadnjem delu igre je bilo pričakovati pritisk domačinov, zgodilo pa se je ravno obratno. Tako je že v 34. sekundi tekme Matic Štenkler podal do razpoloženega Matevža Bana, ki je ponovno zatresel mrežo Tilna Spreitzerja. Ljubljančani so poskušali izid spreobrniti v svojo korist tudi z bolj trdo igro, kar sta najbolj občutila Krištof Potočnik in Matic Štenkler, ki v nadaljevanju ni več igral. Bolj kot se je tekma bližala koncu, bolj je bila vidna utrujenost domačinov, dobro pripravljeni Kranjčani so namreč brez težav držali prednost, ob poskusu zmajev brez vratarja in s šestimi igralci v polju pa še enkrat zadeli, novo točko je s podajo vpisal Matevž Ban, naslov državnih prvakov pa je potrdil Žan Markič.

HK OLIMPIJA – HK TRIGLAV 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

1:0 12′ Sever (Kuhar, Stražišar)
1:1 24′ (Potočnik K.)
1:2 29′ Pangerc (Ban M., Potočnik K.)
1:3 41′ Ban M. (Štenkler)
1:4 60′ Markič (Ban M.)

Streli na gol: Olimpija 32 (14, 6, 12), Triglav 35 (5, 16, 14)
Kazni: Olimpija 8 (2, 2, 4), Triglav 4 (0, 4, 0)

/vir: Matjaž Tavčar, HK Triglav Kranj/

Končno poročilo HZS o državnem prvenstvu U19