7. marec 2019, Kranj – Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so si z drugo zmago proti ekipi HK Triglav Kranj drevi priborili vstopnico v finale končnice državnega prvenstva v članski konkurenci, kjer bodo branili naslov trenutno najboljših v državi iz pretekle sezone.

Potem ko so Železarji na ponedeljkovi prvi polfinalni tekmi v domači dvorani Podmežakla dodobra napolnili mrežo Orlov s končnim rezultaom 16:1, pa smo nocoj v dvorani Zlato polje videli dokaj drugačno predstavo. Kranjski hokejisti so v polni meri izkoristili prednost domačega ledu ter pred svojimi navijači uprizorili precej izenačen in trd obračun. Gostje iz Zgornjeasavske doline so tako po šestdesetih minutah igre iztržili tesno zmago s 5:4, kar pa je bilo povsem dovolj za uvrstitev v končni obračun za lovoriko državnih prvakov v sezoni  2018/19.

V boju za drugo finalno vstopnico svoje moči merita HK SŽ Olimpija in HK Slavija Junior. Na prvi tekmi je bila s 5:0 boljša ekipa iz Tivolija, druga tekma pa bo na sporedu v petek, 8. marca 2019.