Ta konec tedne bosta na sporedu dva slovenska obračuna. V Zalogu bo tekma med ekipama Playboy Slavija in SIJ Acroni Jesenice imela tudi dobrodelni značaj. Celje pred domačimi navijači pričakuje Bled. Triglav iz Kranja kot edina slovenska ekipa gostuje v Avstriji v Kapfenbergu.

Že drugo leto zapored ekipa Playboy Slavija pripravlja dobrodelno tekmo The Movember Game, zbrana sredstva bodo podarjena Društvu onkoloških bolnikov Slovenije (DOBSLO) z namenom zagona Sekcije za moško zdravje. ”Tekma s Slavijo bo nekaj drugega. Slavija je drugačen nasprotnik, v tekmi nima kaj za izgubiti. Njeni igralci bodo igrali sproščeno, mi pa moramo tekmo zmagati in upravičiti vlogo favorita. Smo v igri za sam vrh lestvice INL in spodrsljajev ne sme biti. Morali se bomo pripraviti na tekmo, tako kot smo se pripravljali za dvoboj proti Feldkirchu. Zmaga ne bo prišla sama od sebe, ampak si jo bomo morali priigrati. Za to bomo potrebovali veliko discipline v igri, koncentracija mora vzdržati celotno tekmo, vsiliti moramo svoj način igre in mislim, da potem ne bo težav,” pred obračunom pravi napadalec Nik Lahajnar.

Triglav iz Kranja čaka kot edino slovensko ekipo gostovanje pri naših severnih sosedih. Izbranci Gorazda Drinovca odhajajo v Kapfenberg, na lestvici za tekmecem zaostajajo pet točk. Na prvi tekmi so bili avstrijski hokejisti uspešnejši, Kranjčani pa bodo skušali poraz maščevati. ”Na prvi tekmi z železarji v Kranju sta bili moštvi izenačeni, nas je pa kakšna napaka preveč stala točk. V soboto bomo v Kapfenbergu bomo morali odigrati tako kot smo proti Blejcem oziroma še za odtenek bolj zbrano, to držati skozi celo tekmo in narediti čim manj izključitev. S tako igro so tri točke dosegljive, s temi tockami pa bi bili bližje prključku zgornjemu delu lestvice,” razmišlja vratar Triglava Rok Stojanovič.

Sobota, 28. november:
18.00 HK Celje – HKMK Bled
19.00 Kapfenberg – Triglav Kranj
19.00 Playboy Slavija – SIJ Acroni Jesenice