16. oktober 2023, Celje – Hokejisti HK RTS Pellet Celje so minuli konec tedna prvič v zgodovini celjskega hokeja nastopili na IIHF Celinskem pokalu Skupina C, ki je od 13. do 15. oktobra potekal v Jeglavi (Latvija).

V treh tekmovalnih dneh je celjska izbrana vrsta palice prekrižala z ekipami Leige Bulldogs (BEL), Corona Brasov (ROM) ter Zemgale Jelgava (LAT).

Celjani so na prvi tekmi dosegli visoko zmago proti ekipi Liege Bulldogs, katero so premagali z rezultatom 9:3. Za hokejiste iz knežjega mesta so zadeli: Sotlar 3x, Kalan 2x,  Mintautiškis 2x, Sodja Zalokar in Kuret.

Na drugi tekmi so celjski hokejisti, po napeti in trdi igri proti Corona Brasov, na koncu z 2:4 morali priznati premoč romunskim prvakom. Za Celje sta zadela Širovnik in Kalan.

Zaključno tekmo turnirja so Celjani odigrali proti močnim domačinom HK Zemgale Jeglava, ki so na koncu slavili z 4:1 in se tudi uvrstili v naslednji krog tekmovanja. Za celjske hokejiste je zadel Mintautiškis.

Celjani so zgodovinski nastop Celinskem pokalu zaključili na tretjem mestu, Nik Širovnik je bil izbran za najboljšega branilca turnirja.