6. februar 2018, Ljubljana – Slovenska olimpijska hokejska reprezentanca se je danes odpravila na Zimske olimpijske igre v Pjongčang v Južno Korejo. Pred odhodom je Mercator, ki je sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije in Hokejske zveze Slovenije, na Letališču Jožeta Pučnika priredil zmagovito popotnico. Hokejisti so se okrepčali, poslovili od svojih najbližjih in nato odleteli zmagam naproti. 

IMG_5337

Druženje s hokejisti je potekalo ob olimpijskem zajtrku iz izdelkov Bio Zone, ki so odlične sestavine prehrane za aktiven življenjski slog. Za prijetno vzdušje sta skrbela raper Trkaj in športni komentator Miran Tišič. Mercator je druženje s hokejisti omogočil tudi nagrajencem svoje nagradne igre, katere glavna nagrada je bila prav srečanje z našimi risi.

»Hvaležni smo Mercatorju za takšno pozornost in odločitev, da bo v prihodnje podpiral slovenski hokej. Ob odhodu smo za popotnico prejeli veliko dobrih želja. Želim si, da bi se uresničile in da se naši fantje v Pjongčangu pokažejo v najboljši luči,” je ob tej priložnosti dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec.

IMG_5366

Slovensko hokejsko odpravo najprej čaka let proti Frankfurtu, nato pa v večernih urah s posebnim olimpijskim letom do Seula, natančneje Incheona pri korejski prestolnici, kamor bodo prispeli v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem oziroma popoldanskih po lokalnem času.