Na Bledu, tradicionalni slovenski reprezentančni bazi, so se uradno začele priprave risov na majsko svetovno prvenstvo v Ljubljani. Prvenstvo je zadnji dve leti zaradi pandemije covid-19 odpadlo, tokrat svetovno prvenstvo bo, a z nekaj spremembami: Avstrija in Francija sta se pridružili elitni diviziji, na njuno mesto pa je prišla Litva. 

Vstopnice za prvenstvo so že v prodaji. Do vključno 25. aprila so na voljo paketi za vse štirih tekme slovenske reprezentance po ceni 50 EUR. Po tem datumu bodo na voljo le posamezne vstopnice po 15 EUR. 

Za naročnike Telekoma, lastnike kartic Petrola ali enega izmed zavarovanj Triglava je cena paketa 40 evrov.

Na Bledu glavnina igralcev 

Na Bledu se je zbrala že večina razpoložljivih slovenskih reprezentantov, izjema so igralci, katerih klubi še igrajo v končnicah svojih lig. V tem tednu bodo varovanci selektorja Matjaža Kopitarja trenirali na Bledu, treningi bodo dvakrat dnevno, ritem bo precej naporen. “Prišla je večina igralcev, Bremerhaven (Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič, op. a.) in Fehervar (Anže Kuralt, op. a.) še igrata, tako da njih iz Evrope še ni. Med povabljenimi sta bila tudi Andrej Tavželj in Žiga Pavlin, ki sta se opravičila. Tava je izčrpan, mora še sanirati za naslednjo sezono, Žiga podobno. Anže Kopitar je normalno na seznamu, naskakuje končnico lige NHL, videli pa bomo, kaj ali kako bo. Za zdaj so v končnici, razpored je kar v redu. Če ne bodo, bomo o tem povedali kaj več takrat. Jan Drozg igra za končnico v ligi AHL, redna dela obeh lig se zaključita konec aprila, tako da bomo spremljali in videli, kaj se dogaja. Videli bomo še, kakšno bo stanje pri zdaj vpoklicanih igralcih, spremljamo tudi Jeseničane, ki na srečo še igrajo. Ko bodo končali, se bomo odločili, kako in kaj,” je o sestavi ekipe povedal Matjaž Kopitar. 

”V bistvu nas ta teden čaka najtežji del priprav. Veliko je število igralcev, treba se je dobro organizirati, da ne pride do kakšnih neumnosti na ledu. Utrujenost bo proti koncu tedna vse večja. Treniramo dvakrat na dan, z izjemo srede,” je dodal selektor. Naslednji teden z varovanci začnejo s prijateljskimi tekmami:

19. april: Madžarska; 

21. april: Japonska (Slovaška);

22. april: Romunija (Slovaška);

28. april: Italija (Pontebba);

30. april: Francija (Bled).

Vratarji:  Gašper Krošelj, Matija Pintarič, Žan Us (Val Usnik)

Branilci: Aljoša Crnovič, Blaž Gregorc, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Miha Štebih, (Nejc Stojan);

Napadalci: Tadej Čimžar, Žiga Jeglič, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Jaka Šturm, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc, (Marcel Mahkovec, Matic Török).

Jan Drozg, Anže Kopitar (odvisno od razpleta končnice)