Strokovni štab slovenske hokejske reprezentance je seznam igralcev, ki bodo prihodnji teden odpotovali v Francijo, dopolnim še z enim napadalcem. Z risi bo odpotoval tudi član Playboy Slavije Črt Snoj. Reprezentančni branilec Žiga Pavlin si je našel nov klub. Vrača se na Švedsko.

V četrtek postalo znano, na kakšno ekipo bo lahko računal slovenski selektor Matjaž Kopitar v Franciji, kjer Slovenijo čakata dve tekmi proti domači izbrani vrsti. Prvotnemu seznamu je bilo dodano še eno ime. V deželo galskih petelinov odhaja tudi napadalec Črt Snoj, ki igra za Playboy Slavijo.

V četrtek zvečer pa je postalo uradno, da se Žiga Pavlin vrača na Švedsko, kjer je preživel tri sezone. Reprezentančni branilec je začel tekmovalno leto v ligi VHL pri ekipi Saryarka Karaganda, vendar se je pred kratkim sporazumno razšel z vodstvom kluba. Znova se vrača na sever Evrope, na Švedskem je igral za ekipi Troja-Ljungby in Rögle, pogodbo je podpisal z ekipo AIK, ki igra v drugem kakovostnem razredu švedskega hokeja.