Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je pred pomembnim srečanjem. Ob 19.00 se bodo mladi risi spopadli z domačo reprezentanco, šteje pa le zmaga. Tako Slovenci kot tudi Francozi na prvenstvu še niso okusili slasti zmage, se pa reprezentanci dobro poznata. Pred enim mesecem sta se srečali tudi na turnirju v Italiji, zmaga pa je po izvajanju kazenskih strelov pripadla Francozom.

Slovenski hokejisti so poraz sprejeli kot resno opozorilo in se zavedajo, da bodo na domačem ledu mladi galski petelini še toliko bolj željni zmage, s tem pa še nevarnejši. Naši risi so si ogledali srečanje Francozov na tem prvenstvu in dobili potrditev, da na ledu ne bo prostora za napake in neodločnost. “Na led bo morala stopiti slovenska reprezentanca kot eno moštvo. Danes ne bo prostora za individualne napake, ekipa bo morala dihati kot eden, koncentracija in disciplina morata biti na najvišjem nivoju. Vemo, kaj ta tekma pomeni za nas. Tudi Francozom ne bo lahko, morda se jih na domačem ledu poloti trema. Na to se sicer ne zanašamo, bo pa zanimivo igrati pred več publike. Tudi za nas bo to motiv, saj je vedno prijetneje igrati pred bolj polnimi tribunami. Takoj je prisotno več energije in za vsako potezo se veliko bolj potrudiš. Sicer je pri nasprotniku težko najti slabe točke, ampak zanesljivo jih imajo. Močni so na igri pri ogradi, so zelo aktivni po celem igrišču, iščejo plošček, mi pa bomo morali igrati hitro, hitro podajati ploščico v napad, kar bo še posebej pomembno za nas branilce. Le tako bodo prehodi v napad hitri in nevarni,” je pred tekmo razmišljal branilec Luka Oberstar.

Nik Truden ve kje so Francozi močni in kje ne


Njegov soigralec v ekipi Olimpije in reprezentančni napadalec Nik Truden je podobnega mnenja. Zmaga je edini pravi cilj in za to bo potrebno 60 minut zbrane in odločne igre. Medsebojno razmerje je za našo reprezentanco ugodno, vendar statistika v tem trenutku ne pomeni nič. “Do današnjega srečanja smo s Francozi vedno odigrali zelo dobre tekme. Izgubili smo le pred mesecem v Italiji. Ogledali smo si njihove tekme na tem prvenstvu. Imajo dobro moštvo, prepričan pa sem, da imamo mi več kvalitete. Bolje smo pripravljeni, želja po zmagi nad domačini je skozi bivanje v Franciji še narasla in zvečer se bomo veselili zmage. Domačini so sicer zelo močni v obrambi, njihov prvi napad je odličen, so pa slabši v igri z drugim in tretjim napadom. Moramo čim večkrat streljati. Na prvi tekmi proti Belorusom smo sprožili le nekaj več kot 10 strelov, kar je na tekmah na svetovnem prvenstvu preprosto premalo. Uspeha tako ne more biti. Zato bomo zvečer streljali iz vseh možnih pozicij, ob tem pa se bomo izogibali kompliciranju v napadu,” v pričakovanju zmage zatrjuje Nik Truden.

Po dopoldanskem treningu so slovenski hokejisti krenili v hotel, kjer so nadaljevali s pripravami na večernega nasprotnika. Podrobna videoanaliza bo odkrila vse tiste malenkosti, ki bi lahko tehtnico na tem dvoboju prevesile na stran Slovenije. Vzdušje v reprezentanci je še naprej odlično in borbeno, igralci pa so zdravi. In željni, še kako željni zvečer zapeti ob predvajanju himne zmagovalcu srečanja. Naj bo Zdravljica.