Drugi dan svetovnega prvenstva reprezentanc do 20 let v Franciji so naši mladi hokejisti zabeležili še drugi poraz. Srečanje je bilo izredno izenačeno, napeto in negotovo do zadnje sekunde. Naši risi so pokazali veliko več kot dan prej, bili vsaj enakovredni, na koncu pa led zapustili poraženi. A vzdušje v garderobi je bilo po tekmi povsem drugačno kot dan prej. Mladeniči se zavedajo, da je za njimi predstava na visokem nivoju.

V vrstah Slovenije je bilo to pot veliko junakov. Pravzaprav vsak posameznik, ki je stopil na led, je dal od sebe vse, kar je lahko. Agresivna igra v napadu in obrambi je bila nagrajena z vodstvom že v uvodu srečanja, skozi tekmo pa se je tehtnica nagibala malo na stran ene reprezentance in malo na stran druge. Po zadetku Jaka Podrekarja, so Slovenci v drugo povedli na tekmi, strelec zadetka pa je strnil svoje vtise o nastopu slovenske reprezentance: “Današnja tekma se je odvila povsem drugače, kot včerajšnja. Danes smo na ledu delali točno tisto, kar smo se v garderobi dogovorili s trenerjem. Držali smo se našega sistema igre. Tekma z Danci je pokazala, da znamo igrati veliko bolje, kot smo pokazali včeraj. Skozi tekmo smo prihajali do izrednih priložnosti iz katerih bi morali večkrat zadeti. Če bi bili uspešnejši, bi se tudi ta tekma odvila povsem drugače, tako pa smo ponovno izgubili. Ampak danes smo bili veliko bolj nevarni, več smo poskušali, trener nam je skozi srečanje govoril, naj streljamo iz vseh pozicij in iščemo priložnost tudi po odbitih ploščkih. Danes se nam res ni izteklo, čakajo nas pa še tri srečanja, kjer moramo uloviti čim več zmag. Najbolje kar tri.”

Luka Kalan je bil velikokrat zelo nevaren v napadu


V trenutkih popolne ofenzive proti golu Danske, so slovenski napadalci prihajali do lepih priložnosti: V lepi akciji, ki se je začela že na polovici Slovenije, je Luka Kalan poskrbel za znižanje izida in vlil upanje na izenačenje. Temu je bil celo najbližje sam, žal pa ni zadel cilja. Pa kljub porazu ni bilo čutiti razočaranja, saj se je s soigralci častno boril za barve Slovenije. “Primerjati današnjo in včerajšnjo tekmo je težko. Danes smo pričeli veliko bolje, bili zelo nevarni, dvakrat vodili, prelomen trenutek pa je bil ob koncu druge tretjine, ko so Danci zelo hitro izenačili, nekaj kasneje pa zadeli še za vodstvo. Prepričan sem, da bi se veselili zmage, če bi v tistem delu uspeli ohraniti našo prednost in v zadnji del kreniti s prednostjo. Malo smo popustili v tem delu in to se je takoj poznalo. Vseeno smo skozi tekmo imeli ogromno priložnosti, ki pa jih nismo uspeli izkoristiti. V infarktni končnici smo se Dancem približali na gol zaostanka, imel pa sem izredno priložnost tudi za izenačenje. Škoda, ker nisem zadel, takih priložnosti se ne sme zamuditi. Ampak veseli nas, da je bila danes to povsem drugačna predstava. Včeraj nas ni bilo za gledati, danes pa smo se oddolžili našim staršem, ki nas podpirajo s tribun dvorane v Amiensu. S tako igro bomo nadaljevali tudi v bodoče, saj se borimo za dres z grbom Slovenije,” je bil pogled Luke Kalana na dogodke na ledu.