Slovenska moška hokejska reprezentanca se bo med 26. in 29. avgustom v Oslu udeležila olimpijskih kvalifikacij skupine F, kjer se bo za olimpijsko vstopnico pomerila z reprezentancami Norveške, Danske in Južne Koreje.

Večina reprezentantov se na novo sezono pripravlja v svojih klubih, prosti igralci in igralci, ki še ne trenirajo s svojimi klubi, pa se do reprezentančnega zbora pripravljajo na Bledu. Trenutno s selektorjem Matjažem Kopitarjem in njegovim pomočnikom Gorazdom Rekljem trenirajo Anže Kopitar, Jan Drozg, Luka Maver, Klemen Pretnar in Žiga Pavlin. 

”Večina igralcev se trenutno že pripravlja na novo sezono v svojih klubih. Tistim, ki (še) ne igrajo v svojih klubih, smo ponudili možnost priprav na Bledu in do reprezentančnega zbora 22. avgusta bo tako z nami treniralo nekaj fantov. Čas kvalifikacij je sicer malce neugoden, a tak je za vse reprezentance in to moramo sprejeti. Upam, da vsi naši reprezentanti ostanejo zdravi in da ne bo težav s klubi, saj vemo, da vsi trenerji radi pripravijo svoj program priprav na sezono,” pravi selektor Matjaž Kopitar

Za vse igralce, ki bodo sestavljali slovensko reprezentanco na turnirju, bo zbor 22. avgusta, končen seznam bomo sporočili pred odhodom v Oslo. Tam bo pred začetkom slovenska reprezentanca opravila nekaj skupnih treningov. 

Širši seznam reprezentantov 

Vratarji: Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič, Žan Us;

Branilci: Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Nejc Stojan;

Napadalci: Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Šturm, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič, Miha Zajc.

Strokovni štab

Selektor: Matjaž Kopitar

Pomočnika: Gorazd Rekelj, Kari Savolainen, Klemen Mohorič (vratarji)

Vodja ekipe: Dejan Kontrec

Seznam tekem skupine F

Četrtek, 26. avgust 2021

15.00 Danska – Slovenija

19.00 Južna Koreja – Norveška

Petek, 27. avgust 2021

17.00 Danska – Južna Koreja

21.00 Norveška – Slovenija  

Nedelja, 29. avgust 2021

12.00 Slovenija – Južna Koreja

16.00 Norveška – Danska

Vse tekme bodo v dvorani Jordal Amfi v Oslu.