Risi so se že vživeli v norveški ritem. V Oslu so opravili nekaj treningov, med 26. in 29. avgustom pa si bodo na olimpijskih kvalifikacijah skupine F skušali priboriti že tretjo zaporedno olimpijsko vozovnico. Prvi plošček misije Peking pade proti Danski. 

Kvalifikacijski turnir poteka ob strogem covid protokolu Mednarodne hokejske zveze (IIHF), ki določa, da reprezentance v Oslu bivajo v mehurčku. Celotna ekipi se mora držati strogih navodil mednarodne zveze, kar vključuje tudi prepoved srečevanja z navijači, družinskimi člani in predstavniki medijev. 

Fantje so v dneh na Norveškem opravili nekaj skupnih treningov in se pripravili na zahtevne nasprotnike. ”Na treningi smo se ukvarjali s svojo igro, čeprav imamo tudi že pripravljene analize nasprotnikov, ki so opravili prijateljske tekme. Vemo, kje so nevarni in se bomo skušali čim bolje pripraviti na njihove akcije. Imamo pa tudi nekaj adutov v rokavu, s katerimi se jim lahko zoperstavimo in izkoristimo svoje prednosti. Vse ekipe so nevarne, Danci so na pripravljalnih tekmah dosegli veliko zadetkov, napadalno so zelo nevarni,” je pred obračunom z Dansko povedal pomočnik trenerja Gorazd Rekelj. In dodal, da na takšnih tekmovanjih vedno odločijo malenkosti. ”Razlike med ekipami niso velike, vplivala bo tudi dnevna forma.”

Tokrat je v vlogi prvega med enakimi ponovno Anže Kopitar, ki je povedal, da po dolgem premoru nekaj pozitivne teme vendarle obstaja. Od zadnjih kvalifikacij je namreč minilo že kar nekaj časa. Prepričan pa je, da se bo ta napetost razblinila tisti hip, ko bodo stopili na led. Fantje so odločeni, da dajo vse od sebe. 

»Nasprotniki niso lahki. Dejstvo je tudi, da na tem turnirju nismo favoriti, a pripravili smo se, kar se da dobro. Poskusili bomo narediti tako taktiko, ki bo ustrezala nam, da bomo lahko narekovali tempo ali pa se ubranili. Seveda gremo na zmago,” je povedal kapetan pred začetkom kvalifikacij kapetan slovenske reprezentance Anže Kopitar.

Vse tekme si lahko ogledate v neposrednem prenosu na RTV Slovenija. 

Spored tekem:

Četrtek, 26. avgust 2021

15.00 Danska – Slovenija

19.00 Južna Koreja – Norveška

Petek, 27. avgust 2021

17.00 Danska – Južna Koreja

21.00 Norveška – Slovenija  

Nedelja, 29. avgust 2021

12.00 Slovenija – Južna Koreja

16.00 Norveška – Danska