5. februar 2024, Bled – Slovenska moška izbrana vrsta se je danes zbrala v svoji tradicionalni pripravljalni bazi na Bledu, kjer bo v prihodnjih dneh opravila štiri skupne treninge na ledu. V sredo bo naše rise pot vodila na Južno Tirolsko, kjer jih v Bolzanu in Val Gardeni v četrtek in petek čakata dve prijateljski tekmi z reprezentanco Italije.

Ob začetku zbora je potekalo srečanje s sedmo silo, na katerem so selektor Edo Terglav, pomočnik selektorja Mitja Šivic, igralca Matija Pintarič in Ken Ograjenšek ter vodja reprezentance Dejan Kontrec orisali svoja pričakovanja glede tokratne reprezentančne akcije, ob tem pa že z enim očesom na aprilskem Svetovnem prvenstvu Divizije I-A.

Selektor Edo Terglav je povedal, da je na tokratnem zboru, poleg dela igralcev z novembrskega zbora, tudi nekaj tistih, ki jih tam ni bilo; prav tako pa so povabilo dobili nekateri, ki so se izkazali na decembrskem svetovnem prvenstvu do 20 let. “Menim, da gre za dobro mešanico starih in mladih. Pričakujem, da ti dve tekmi z nasprotnikom, ki ga dobro poznamo in s katerim bomo igrali tudi aprila na prvenstvu, čim bolje odigramo.

Pomočnik selektorja Mitja Šivic se je dotaknil decembrskega mladinskega prvenstva na Bledu, na katerem so mladi risi U20 osvojili prvo mesto in ponovno uvrstitev v Divizijo I-A. Slednje je ocenil kot pozitivno izkušnjo, na podlagi katere je kar nekaj fantov na tem zboru že priključenih članski reprezentanci. “Dejstvo pa je, da je nivo članskega hokeja drugačen kot v U20, vendar smo prepričani, da bodo ti fantje znali stopiti v tako velike čevlje.

Vratar Matija Pintarič je dejal, da je igrati za Slovenijo vedno posebna čast. “Vsi fantje, ki so tukaj, so tukaj z razlogom in z veseljem. Treba si je vzeti čas za reprezentanco, si najti željo.” Ob dejstvu, da je v ekipi precej mladih, je menil, da jih bo zanimivo spoznavati na ledu in v garderobi. “Naloga nas starejših pa je, da jim morda pomagamo pri določenih malenkostih, zlasti izven ledu.

Napadalec Ken Ograjenšek se je pridružil reprezentančnemu kolegu v oceni, da je igrati za izbrano vrsto vedno v veselje. “Veselim se dela skupaj. Upam, da čim več odnesemo v tem tednu ter se pripravimo za naprej.

Z mislimi že v obdobju aprilskih zaključnih priprav na svetovno prvenstvo je vodja reprezentance Dejan Kontrec dejal, da so nasprotniki in termini pripravljalnih tekem že dlje časa znani; 11. in 12. aprila proti Avstriji doma in v gosteh, 18. in 19. aprila proti Poljski v gosteh ter 24. in 25. aprila proti Franciji v gosteh. “Vedno pa je za nas izziv kako in kdaj začeti priprave, koliko igralcev bomo imeli v začetku aprila na voljo.

 

Seznam reprezentance

   Vratarji
1  KROŠELJ Gašper HC Banska Bystrica (SVK)
2  PINTARIČ Matija Dragons de Rouen (FRA)
   Branilci
1  BOHINC Rožle HDD Acroni Jesenice (SLO)
2  CRNOVIĆ Aljoša HK SŽ Olimpija (SLO)
3  ĆOSIĆ Jan HK SŽ Olimpija (SLO)
4  MAGOVAC Aleksandar HK SŽ Olimpija (SLO)
5  MAŠIČ Bine HK SŽ Olimpija (SLO)
6  ŠTEBIH Miha SK Horacka Slavia Trebic (CZE)
7  URUKALO Žiga HDD Acroni Jesenice (SLO)
   Napadalci
1  BERIČIČ Miha HK SŽ Olimpija (SLO)
2  GOMBOC Luka EC KAC (AUT)
3  JEZOVŠEK Žan HDD Acroni Jesenice (SLO)
4  KURALT Anže Fehervar AV19 (HUN)
5  MACUH Rok HC Olomuc (CZE)
6  MAHKOVEC Marcel HK SŽ Olimpija (SLO)
7  MAVER Luka Pioneers Vorarlberg (AUT)
8  MEHLE Žiga HK SŽ Olimpija (SLO)
9  OGRAJENŠEK Ken Graz 99ers (AUT)
10  SABOLIČ Robert EC VSV (AUT)
11  SIMŠIČ Nik HK SŽ Olimpija (SLO)
12  SITAR Filip Malmö (SWE)
13  TOMAŽEVIČ Blaž EC VSV (AUT)
14  ZAJC Miha HK SŽ Olimpija (SLO)