Na igrah v Sočiju se bo Rusija na otvoritveni tekmi pomerila prav s Slovenijo, mnogi navijači pa so se spraševali, ali bo kapetan Pavel Dacjuk pripravljen do tekme. Odgovor je pritrdilen.

Slovenska hokejska reprezentanca bo prvo tekmo v Sočiju odigrala v četrtek, nasprotnik pa bo domača Rusija, pri kateri je bilo v zadnjih dneh največ vprašanj, ali bo kapetan Pavel Dacjuk zaigral. Član Detroita je imel namreč težave s kolenom in je v ligi NHL izpustil zadnjih 14 tekem. V ponedeljek s soigralci ni opravil treninga, v torek pa je le stopil na led in dejal: ”Zaigral bom že na prvi tekmi. Povsem sem okreval. Če stopim na led, pomeni, da sem pripravljen 100-odstotno. Igre ne sanjam le zadnjih šest, sedem let. O njih sanjam že celotno življenje. ”

S poškodbami imajo težave tudi v nekaterih drugih reprezentancah. Manj sreče kot Dacjuk so imeli Lubomir Visnovsky (Slovaška), Marian Gaborik (Slovaška), Mikko Koivu (Finska) in Valtteri Filppula (Finska) so imeli manj sreče pri rehabilitaciji in ne bodo nastopili v Sočiju.