Slovenska hokejska reprezentanca je v nedeljo v Budimpešti odigrala novo pripravljalno tekmo in s 4:2 ugnala Madžarsko.

Madžarska : Slovenija 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Budimpešta, sodniki Peter Gebei, Miklos Haszonits – glavna sodnika, Matyas Vas in Daniel Soos – linijska sodnika.

Strelci: 1:0 Sebök (Hari, Bartalis, 6. PP1), 2:0 I. Sofron (Sarauer, 8.), 2:1 Jeglič (Urbas, Gregorc, 16.), 2:2 Jeglič (Urbas, 38.), 2:3 M. Rodman (Ankerst, Kranjc, 42., PP1), 2:4 Urbas (Kranjc, 60., EN)

Kazenske minute: Madžarska 4; Slovenija 12.

Madžarska je tekmo začela bolje, v šesti minuti je tudi izkoristila prvi power-play, ki ga je imela na tekmi. Med strelce se je vpisal Balazs Sebök. Po manj kot dveh minutah nadaljevanja se je slovenska mreža znova zatresla, tokrat je bil natančen Istvan Sofron. Risi so nato zaigrali bolj zbrano in v prvem delu igre znižali zaostanek, domačega čuvaja mreže je premagal Žiga Jeglič.

V drugi tretjini dolgo ni bilo spremembe izida, v 38. minuti pa je Jeglič dosegel svoj drugi gol na tekmi in poskrbel za izenačenje. Tako sta ekipi v zadnjo tretjino vstopili z izenačenim rezultatom. Slovenija je hitro prišla do prvega vodstva na tekmi, po minuti in 12 sekundah je za 3:2 zadel Marcel Rodman. Domači so lovili izenačenje, Slovenija pa si je želela povišati prednost. V zadnji minuti so Madžari iz vrat potegnili vratarja in poizkusili s šestimi igralci na igrišču, kar pa se jim je deset sekund pred piskom sirene maščevalo, saj je Jan Urbas zadel prazno mrežo in postavil končni rezultat srečanja.