15. oktober 2015, Ljubljana – Slovenski hokejski klubi, ki v sezoni 2015/16 tekmujejo v državnem članskem prvenstvu, se bodo v prihodnjih tednih premierno v zgodovini samostojne Slovenije pomerili v boju za Pokal Slovenije.

V tekmovanju za naslov pokalnega zmagovalca bodo v letošnjem letu sodelovali HDD Sij Acroni Jesenice, HDD Telemach Olimpija, HK Triglav, HK ECE Celje, HK MK Bled, HK Playboy Slavija in HDK Maribor.

Merilo za razvrstitev v tekmovanju za omenjeno pokalno lovoriko je doseženo mesto v državnem prvenstvu za sezono 2014/15.

Z uvedbo omenjene novosti v letošnji sezoni želi HZS, po besedah njenega športnega direktorja Dejana Kontreca, slovenskim ljubiteljem hokeja ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem njihovih klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Obenem pa je to tudi dodatna priložnost za promocijo slovenskega hokeja, zato si želimo, da bi si tekme v kar največjem številu ogledali hokejski navdušenci vseh generacij.

Začetek tekmovanja, ki je bil sprva predviden za 14. oktobra 2015, je bil na prošnjo enega izmed sodelujočih klubov preložen na kasnejši datum. Hokejska zveza Slovenije je v dogovoru s prizadetimi klubi našla nov ustrezni termin, tako da bo uvodna tekma med HDK Maribor in HK Playboy Slavijo potekala v ponedeljek, 26. oktobra 2015, ob 19.00 v Mariboru; tej pa bo v sredo, 28. oktobra 2015, ob 19.00 na Bledu sledila tekma med HK MK Bled in HK ECE Celje. Zmagovalca omenjenih tekem v naslednjem krogu čakata HK Triglav in HDD Sij Acroni Jesenice.

PokalSlovenije15_bracket

Termine vseh tekem Hokejska zveza Slovenije usklajuje v sodelovanju s posameznimi klubi, pri čemer v kar največji možni meri upošteva obveznosti, ki jih ti imajo s tekmovanji v različnih ligah.