Slovenska hokejska reprezentanca je v torek popoldan opravila še zadnji trening pred odhodom na tekmi na Dunaj in v Budimpešto. Od igralcev, ki ne bodo odpotovali na pripravljalni tekmi, sta napadalca Žiga Pešut in Gregor Koblar.

Slovenska hokejska reprezentanca je v torek končala s pripravami v dvorani Tivoli, saj se v sredo zjutraj odpravlja na Dunaj, kjer bo v popoldanskih urah opravila tudi trening na ledu. Med potniki v avstrijsko prestolnico ne bo dveh napadalcev. Strokovno vodstvo se je odločilo, da Žiga Pešut in Gregor Koblar ne bosta nadaljevala s pripravami. Bosta pa na avtobusu za Avstrijo Boštjan Goličič in Jaka Ankerst, ki sta z Brianconom pred dnevi osvojila naslov francoskega prvaka. Reprezentančnim soigralcem se bo priključil tudi branilec Žiga Pavlin.

Tekma v avstrijski prestolnici bo na sporedu v četrtek ob 20.30, obe reprezentanci pa bosta nastopili v spremenjeni zasedbi v primerjavi z olimpijskimi igrami. V petek odpotujejo Risi v Budimpešto, kjer bodo opravili nekaj treningov, v nedeljo pa se bodo ob 18. uri pomerili proti Madžarski.

Seznam igralcev za Avstrijo in Madžarsko:
Vratarja:
Andrej Hočevar, Gašper Krošelj
Branilci:
Blaž Gregorc, Andrej Tavželj, Mitja Robar, Matic Podlipnik, Luka Tošič, Miha Štebih, Miha Logar, Žiga Pavlin
Napadalci:
Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Aleš Mušič, Jan Muršak, Miha Verlič, Anže Kuralt, Gal Koren, Ken Ograjenšek, Tomaž Razingar, Jaka Ankerst, Boštjan Goličič, Rok Leber