V torek se je slovenska hokejska reprezentanca do 18 let vrnila s tekmovanja v Kanadi, kjer je prepričljivo zmagala na turnirju, ki nosi ime po legendarnemu hokejistu Glenu Murrayju. Mladi risi so petim nasprotnikom zabili skupaj kar 50 zadetkov, prejeli pa so jih le osem.

V skupinskem delu so izbranci trenerske dvojice Rok Rojšek – Mitja Kern postopoma dvigovali formo. Najprej so s 6:2 ugnali ekipo Park View Panthers, v drugem obračunu so bili s 7:1 boljši od Forest Heights Falcons, za konec pa so vzeli skalp še moštvu Par en Bas, ki so ga ugnali s 13:1.

V polfinalu so jim nasproti stali hokejisti ekipe Bridgetown Trojans, ki pa niso imeli prav nobenih možnosti proti slovenskih oklepnikom. Ti so zabili kar 17 golov in prišli do najvišje zmage na turnirju. Za konec je bila finalna tekma še najbolj napeta, pa čeprav jo je Slovenija zmagala s 7:4.

Hokejisti do 18 leta starosti pa še čakajo na glavni dogodek v sezoni. Sredi aprila jih namreč čaka svetovno prvenstvo divizije I skupine B pred domačimi navijači. Za preboj v višji razred svetovnega hokeja se bodo borili v Mariboru od 12. do 18. aprila.

REZULTATI:
Skupinski del:
Slovenija
: Park View Panthers 6:2
Strelci: Drozg 2, Jezovšek 2, Tomaževič, Ban

Slovenija : Forest Heights Falcons 7:1
Strelci: Rekar 2, Pangerc, Markič, Drozg, Ban, Tomaževič

Slovenija : Par en Bas 13:1

Polfinale:
Slovenija
: Bridgetown Trojans 17:0
Strelci: Jezovšek 4, Ulamec 3, Rekar 2, Potočnik 2, Drozg, Markič, Tomaževič, Orehek, Ban, Glavič

 Finale:
Slovenija
: J.L. Islley 7:4

Kanada