Odigrani sta bili prvi tekmi polfinala državnega prvenstva za mladince. Na tekmi med HD Mladi Jesenice in Triglavom iz Kranja se mreži nista zatresli, Maribor je premagal Olimpijo s 6:2.

Redko se zgodi, da na hokejski tekmi mreži ostaneta nedotaknjeni celotno srečanje, prav to pa se je pripetilo na prvi polfinalni tekmi v mladinski kategoriji med ekipama Mladi Jesenice in Triglavom iz Kranja. Junaka tekme sta tako postala oba vratarja. V petek bosta ekipi odigrali povratno tekmo, ki bo na sporedu v Kranju.

HD Mladi Jesenice : Triglav Kranj 0:0 (0:0, 0:0, 0:0)
Dvorana Podmežakla, gledalcev 120, sodniki Luka Kamšek, Milan Zrnič (glavna sodnika), Jan Černe in Jaka Gašper Zgonc (linijska sodnika).Strelci:

Izključitve: Jesenice 8 min.; Triglav 8 min.

V Mariboru so bili igralci obeh ekip veliko bolj razpoloženi, tekma pa se je končala po željah domače ekipe. Lisjaki so povedli v 10. minuti, ko se je med strelce vpisal Nik Petek, ki je na začetku drugega dela igre povišal rezultat na 2:0. Luka Maver je nato znižal zaostanek, vendar pa so Mariborčani v 34. minuti znova povegnili na +2, natančen je bil Primož Čuvan. V tretji tretjini so gostje znova znižali razliko na gol zaostanka, domačega vratarja je premagal Lovro Lapornik. Nato pa so sledili še trije goli Maribora, med strelce so se vpisali Primož Čuvan, Žan Jezovšek in Žan Kuzman. Lisjaki imajo tako pred povratno tekmo štiri gole prednosti.

HDK Maribor : HK Olimpija 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodniki Črt Kralj (glavni sodnik), Gregor Rojko in Aleš Lešnjak (linijska sodnika).

Strelci: 1:0 Petek (Kuzman, 10.), 2:0 Petek (Robar, 21.), 2:1 Maver (Matičič, 26.), 3:1 P. Čuvan (Ćirič, 34.), 3:2 Lapornik (43.), 4:2 P. Čuvan (Mercina, Van der Auvera, 47.), 5:2 Jezovšek (Grahut, Ćirič, 55.), 6:2 Kuzman (Jezovšek, 58., PP1)

Izključitve: Maribor 12 min.; Olimpija 6 + 10 (Sitar) min.

Foto: Rok Zupanc