V sredo se je začel finale slovaškega prvenstva v hokeju na ledu. Robert Kristan je prvo tekmo z Nitro izgubil v podaljšku. V statistike sta se vpisala tudi brata Kopitar. Anže je prispeval zadetek, Gašper pa podajo.

Na Slovaškem se je začelo še zadnje dejanje sezone. Nitra Roberta Kristana je prvo tekmo odigrala v gosteh v Košicah in po napetem obračunu morala priznati premoč domačih hokejistom, ki so se zmage veselili v podaljšku. Košice so v rednem delu trikrat povedle, Nitra pa je vedno izenačila. V 71. minuti pa je Richard Lekleš dosegel zmagoviti zadetek. Kristan je imel veliko več dela kot domači čuvaj mreže, zaustavil je kar 49 strelov.

V ligi NHL so Kralji Anžeta Kopitarja po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti Calgaryju. Anže je dosegel drugi zadetek za Los Angeles, pri izvajanju kazenskih strelov pa ni bil natančen. So pa Kralji zaostajali že z 0:3, vendar s tremi goli izsilili podaljšek in na koncu kazenske strele. Točko je v statistike vpisal tudi Gašper Kopitar, ki je v ligi ECHL podal pri zmagi Ontaria proti Stocktonu.