27. marec 2024, Celovec – Ekipa mlajših dečkov HK Triglav Kranj je, potem ko je že v začetku meseca osvojila naslov državnih pravkov v sezoni 2023/24, drevi na avstrijskem Koroškem osvojila še naslov prvakov U13 Mednarodne hokejske lige (IHL).

Končna odločitev o zmagovalcu tekmovanja je padla šele v peti tekmi finala med Triglavani in mladimi hokejisti EC KAC. Potem, ko so slednji na uvodni tekmi izkoristili prednost domačega ledu in z zmago 4:3 po podaljšku povedli v seriji, sta naslednja dva obračuna z 2:0 in 6:4 pripadla slovenskim hokejistom. Gostje iz Celovca so bili nato na četrti tekmi v Kranju s 4:0 premočan nasprotnik. Odločilno tekmo finala so tako v zadnji tretjini v svojo korist odločili kranjski hokejisti z edinim golom srečanja, kar pa je bilo povsem dovolj za zmago v finalu in osvojitev še drugega naslova v tej sezoni.

Hokejisti HK Triglav Kranj so, kot najboljše uvrščena slovenska ekipa v tekmovanju IHL U13, postali tudi državni prvaki U13, medtem ko je drugo mesto v državnem prvenstvu in obenem tretje v IHL osvojila mlada ekipa HK Slavija Jr, tretji v državi in četrti v IHL pa so mlajši dečki HK MK Bled.