15. marec 2024, Jesenice –  Hokejisti HK SŽ Olimpija so s četrto zmago proti hokejistom HDD SIJ Acroni Jesenice v finalu končnice državnega članskega prvenstva osvojili naslov najboljših v državi v sezoni 2023/24.

Hokejisti večnih tekmecov iz Tivoija in Podmežakle so si vstopnici za finale spopada za novo zvezdico priborili kot navišje uvrščeni ekipi po drugem delu rednega tekmovanja v letošnji sezoni. Izjemen odpor je pri tem nudila zlasti ekipa HK RST Pellett Celje, kateri se je finale končnice izmuznilo zgolj za eno samo točko.

V končnici državnega prvenstva sta se večna rivala prvič udarila 8. marca 2024 v ljubljanskem Tivoliju, kjer so bili aktualni prvaki v zelenih dresih boljši z 9:3. Za Zmaje so zadeli Simšić 4x, Predan 3x, Bičevskis in Mehle; za Železarje pa Čimžar, Sodja in Pazlar.

Na drugi tekmi 10. marca 2024 v dvorani Podmežakla so bili znova boljši ljubljanski hokejisti, ki so slavili s 4:2. Za Ljubljančane so bili uspešni Simšič 2x, Gooch in Beričič; za Jeseničane pa Jezovšek in Čimžar.

Ob ponovnem snidenju v Ljubljani 12. marca 2034 so domačini vknjižili še tretjo zmago s 6:1. Za ekipo iz Tivolija so zadeli Sodja 2x, Bičevskis 2x, Beričič in Pance, za ekipo iz Podmežakle pa Kumanović.

V drevišnjem četrtem obračunu so hokejisti HK SŽ Olimpija izkoristili prvi “zaključni plošček” in premagali hokejiste HDD Sij Acroni Jesenice s 2:0, ter osvojili naslov državnih prvakov. Za stare-nove prvake sta zadela Pance in Gooch.

Foto: Domen Jančič