29. marec 2018, Zagreb – V boju za naslov prvakov International Hockey League (IHL) v kategoriji mlajših dečkov za sezono 2017/18 so hokejisti HK Slavije Junior na drugi finalni tekmi končnice proti KHL Mladost v Zagrebu uspeli ohraniti razliko petih zadetkov iz prve tekme ter tako osvojili naslov prvakov IHL, obenem pa tudi lovoriko slovenskih državnih prvakov U12 v letošnji sezoni.

Hokejisti HK Slavija Junior U-12 so se v rednem delu tekmovanja uvrstili na tretje mesto med štirinajstimi ekipami. Ekipa iz Zaloga je četrtfinalni tekmi igrala proti dobro pripravljeni in zelo neugodni ekipi HK Triglav Kranj in se z dvema zmagama 4:3 in 6:3 uvrstila v polfinale, kjer jih je čakala, po rednem delu na lestvici mesto višje uvrščena, HK Olimpija-zeleni. Ekipa Slavije jr. je prvo polfinalno tekmo odigrala na zavidljivem nivoju in ekipo iz Tivolija prepričljivo premagala z 9:0. Teden dni kasneje so odigrali povratno tekmo polfinala v Tivoliju, kjer so morali priznati večjo željo po zmagi HK Olimpiji. Hokejisti slednje so po koncu tekme slavili s 5:2, a je HK Slavija Jr. v finale končnice IHL napredovala zaradi boljše gol razlike s prve tekme. S tem, ko je premagala HK Olimpijo, zagrebška Mladost pa je v drugem polfinalu premagala HKMK Bled, so že osvojili prvo mesto v državnem prvenstvu U-12 Slovenije 2017/2018.

Na prvi tekmi finala IHL med HK Slavija Jr. in KHL Mladost Zagreb v Zalogu je domača ekipa znova dokazala, da s kombinatorno igro, timskim duhom in željo po zmagi, zna igrati in prikazati lep hokej. Rezultat tekme v Zalogu je bil 10:4, prednost +6 pa lepa popotnica pred drugo finalno tekmo v Zagrebu.

Povratno tekmo v Zagrebu je ekipa HK Slavije Jr. začela precej zadržano, kar so igralci Mladosti s pridom izkoriščali in v prvi tretjini povedli s 4:1. Lepa prednost v prvem delu jim je dala še dodatno energijo za doseganje zadetkov. Založani so se z borbeno igro branili, a so bili domačini uspešnejši ter že povedli s sedmimi zadetki prednosti. Rezultat po dveh tretjinah je bil 9:2. V zadnji tretjini so bili igralci Mladosti že vidno utrujeni, naši pa so pokazali, da ni popuščanja in se igra do zadnjega zvoka sirene. Uspelo jim je nadoknaditi zaostanek golov in si priigrati gol prednosti za končni rezultat 10:5. To pa je bilo dovolj za skupno zmago in osvojitev prvega mesta.

Povzeto po poročilu s tekme HK Slavija Jr.
Foto: Urška Kuder