V ponedeljek je v Tivoliju s pripravami začela ekipa Telemach Olimpija, ki je prvi dan štela 27 članov, vendar pa se bo nemški trener  Fabian Dahlem nekaterim mladim igralcem zahvalil.

Edini slovenski predstavnik v ligi EBEL, Telemach Olimpija, je v ponedeljek začel s pripravami na novo sezono. V Tivoliju se je zbralo kar 27 hokejistov, med katerimi jih je šest na preizkušnji, Žiga Pance pa bo treniral z Olimpijo, dokler ne bo našel novega delodajalca. Do četrtega avgusta naj bi bila znana tudi dokončna podoba ekipe, v kateri se bo našlo mesto za štiri tuje igralce (vratar, branilec in dva napadalca). Nemškemu trenerju Fabianu Dahlemu bo do nadaljnjega pomagal Bojan Zajc, nato pa bo padla odločitev, ali bo nekdanji branilec ostal v trenerskem štabu Zmajev.

Na novinarski konferenci se je predstavil tudi novi predsednik Telemacha Olimpije Marko Popovič, ki je opisal aktivnosti v zadnjem mesecu in pol. ”V tem času smo morali zagotoviti vse potrebno za igranje v ligi EBEL in podaljšanje bančne garancije. Imeli smo sestanek z igralci, ki smo jim predstavili, kako bodo zadeve potekale. Naredili smo veliko, vendar pa nas čaka še več dela,” je dejal Popovič in nadaljeval, kako poteka sodelovanje s HZS: ”Zadeve so se začele odvijati pozitivno. Od krovne organizacije pričakujemo pomoč, sicer ne finančno, temveč organizacijsko.”

Vodstvo se je dogovorilo za sedem pripravljalnih tekem, vendar pa potekajo pogovori, da bi bila odigrana še kakšna več. Olimpija začenja sezono v ligi EBEL 12. septembra v Celovcu.

POSTAVA OLIMPIJE
Vratarja: Aleš Sila, Tomaž Trelc
Branilci: Igor Cvetek, Boštjan Groznik, Miha Logar, Kristjan Čepon , Nejc Berlisk, David Planko (na preizkušnji), Jure Zajc (na preizkušnji), Luka Oberstar (na preizkušnji) in Ivan Šijan (na preizkušnji)
Napadalci: Gal Koren, Anže Ropret, Matej Hočevar, Aleš Mušič, Aljaž Uduč, Klemen Drozg, Gregor Koblar, Žiga Pešut, Luka Kalan, Jure Sotlar, Miha Pesjak, Jaka Zdešar, Eric Pance, Črt Snoj (na preizkušnji), Tadej Snoj (na preizkušnji), Žiga Pance (trenira z Olimpijo)