V torek, 26. januarja, se v Hali Tivoli pričenja polfinale državnega prvenstva. Na prvi tekmi se bosta pomerili moštvi HK SŽ Olimpija in HK Slavija Jr. HDD Sij Acroni Jesenice svojega nasprotnika še čakajo. 

Vodilna Olimpija je v četrtfinalu izločila HKMK Bled, Slavija, ki je bila po rednem delu na četrtem mestu, si je polfinalno vstopnica priborila z dvema zmagama nad HDK Maribor. Polfinale se igra na dve zmagi. Tekmi bosta v torek, 26. januarja, in v četrtek, 28. januarja, ob 19.00, obe v Hali Tivoli. Morebitna tretja tekma bo 30. januarja.

V drugem polfinalnem paru HDD SIJ Acroni Jesenice še čakajo na svojega nasprotnika. V četrtfinalu so Jeseničani gladko ozločili True Celje. V zadnjem četrtfinalnem paru med ekipama HK Triglav Kranj in HD Hidria Jesenice je trenutno rezultat v zmagah 1:1, tretja – odločilna tekma bo v torek, 26. Januarja, v Kranju. Zmagovalec se bo pomeril z Jeseničani, tekme so predvidene za 28., 30. in 31. januar.

Vse tekme lahko spremljate v neposrednem prenosu na HokejTV. 

************************************************************************

Moštva v končnici tekmovanja na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah prvih tekem četrtfinala in polfinala se igra kratek podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage. 

Pred kratkim podaljškom se ne očisti led. 

Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. in 3. tekmi četrtfinala in polfinala, se ob neodločenem rezultatu po 60 minutah igra dolg podaljšek (igralci v polju in vratardo »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola« oz. 20 minut in tako naprej.