V ligi KHL se je znova izkazal Jan Muršak, ki je v Zagrebu odločil zmagovalca. Pesničan je zadetku dodal podajo. Na Švedskem sta se izkazala Gašper Krošelj in David Rodman. Prvi z 32 obrambami, drugi s podajo.

V četrtek so številni slovenski ljubitelji hokeja pričakovali slovenski obračun v Zagrebu med Marcelom Rodmanom in Janom Muršakom, do katerega pa ni prišlo. Marcela Rodmana namreč ni bilo v postavi. Izkazal pa se je Jan Muršak, ki je dosegel odločilni zadetek za CSKA iz Moskve, v statistike pa je vpisal tudi podajo.

V ligi VHL sta Andrej Tavželj in Žiga Pavlin morala s svojimi soigralci priznati premoč nasprotnikom. V drugem kakovostnem razredu švedskega hokeja sta se izkazala Gašper Krošelj in David Rodman. Slovenski vratar je zaustavil 32 strelov in prejel le en zadetek. David Rodman je prispeval eno podajo pri zmagi s 6:1.

V ligi EBEL sta se pomerila Salzburg in Gradec, zmage se je veselil Luka Gračnar, ki je zbral 31 obramb. Na drugi strani si je Miha Verlič v zadnjem delu igre zaradi prekrška prislužil pot pod prho.

Legionarji18

 

LIGA KHL:
Medveščak : CSKA Moskva 2:3 (M. Rodman ni igral; Muršak gol in podaja)

LIGA VHL:
Rubin : Toros 3:2 (Tavželj 1 strel v 23 min.)
Neftjanik Alm : SaryArka 4:3 (Pavlin na ledu prebil 21 min.)

ŠVEDSKA – ALLSVENSKAN:
Oskarshamn : AIK 6:1 (D. Rodman 1 podaja, Krošelj 32 obramb)

Liga EBEL:
Red Bull Salzburg : Graz 99ers 6:4 (Gračnar 31 obramb; Verlič 25 kaz. min.)