1. marec 2019, Ljubljana – Končan je redni del tekmovanja Mednarodne hokejske lige IHL U-18, ki obenem šteje za državno prvenstvo v kategoriji mladincev za sezono 2018/19. Vodstvo tekmovanja je na podlagi vrstnega reda klubov iz rednega dela določilo razpored tekem končnice.

Po rednem delu in odpovedi tekmovanja v končnici s strani – sicer četrtouvrščene – ekipe SKHL Crveza zvezda je lestvica naslednja:

1. HD Hidria Jesenice
2. HK Slavija Junior
3. HDK Maribor
4. HK SŽ Olimpija
5. HK MK Bled
6. HK Triglav Kranj

V končnici nastopajo vsi klubi. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 3:6 in 4:5, medtem ko sta 1. in 2. v tem delu končnice prosta.

Polfinalna para: 1. proti zmagovalcu 4:5 in 2. proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto.

Na prvih tekmah končnice četrtfinala, polfinala in finala se v primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme igra kratki podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po pet kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po en kazenski strel izmenično do zmage.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek s štirimi igralci v polju in vratarjem do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zadetka, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut itn.

Razpored tekem