Slovenski reprezentančni napadalec David Rodman bo tudi v novi sezoni nosil dres švedskega Oskarshamna, za katerega je igral tudi v zadnjem tekmovalnem obdobju.

Klubsko vprašanje za novo sezono je rešil tudi napadalec David Rodman, ki ostaja na severu Evrope, za eno leto je namreč podaljšal pogodbo z Oskarshamnom. Za švedskega drugoligaša je igral v zadnjem tekmovalnem obdobju in v sezoni 2011/12, vmes pa je eno leto nosil dres nemškega Bietigheima. Na Švedskem je skupaj odigral 91 tekem in zbral 63 točk. Mlajši izmed bratov Rodman je v tujini igral še za Dunaj in Linz, ki nastopata v ligi EBEL, v nižjih kategorijah pa za kanadski Val-d’Or Foreurs. V Sloveniji je igral za Jesenice, kjer je tudi začel hokejsko pot.

”Z Davidom Rodmanom vemo, kaj imamo. Gre za dobro tehnično podkovanega napadalca, ki je odličen v vseh fazah igre. Je izkušen in samozavesten, prav tako so njegove zahteve visoke. Gre za igralca, ki lahko naredi razliko, in cenjen med trenerji in igralci,” je o 30-letnemu igralcu dejal športni direktor kluba Roger Jönsson.

V Oskarshamnu pa David ne bo edini slovenski igralec, saj ga je okrepil vratar Gašper Krošelj.