10. november 2017, Ljubljana/Kaposvar/St.Pölten – Drugi dan mednarodnih turnirjev, na katerih v času premora ligaških tekmovanj nastopajo slovenske mlade hokejske reprezentance, je ponudil obrnjeno sliko včerajšnjega dne. Najmlajši risi, ki so se od vseh izbranih vrst danes odrezali najbolje, so dodobra popravili vtis po visokem porazu proti vzhodnim sosedom ter se z zmago proti Avstriji uspešno vrnili v tekmovanje. Obe starejši izbrani vrsti sta medtem odigrali težki tekmi, se uspešno kosali z nasprotniki iz Francije in Italije, a na koncu le morali priznati premoč.

Mlada slovenska reprezentanca do 20 let se je na domačem turnirju spopadla z izbrano vrsto Francije, ki igra eno divizijo svetovnega hokeja višje kot Slovenija. V našem taboru so pričakovali težko tekmo, kar se je v nadaljevanju tudi potrdilo. Varovanci Gorazda Reklja so se uspešno kosali francoskimi nasprotniki, ki so svojo moč pokazali predvsem v situacijah z igralcem manj ledu. Tako mladim risom v drugi tretjini ni uspelo izkoristiti prednosti dveh igralcev, medtem ko so na drugi strani Francozi vztrajno pritiskali na slovenski gol. Odpor slovenske obrambe so na koncu strli v zaključku srečanja, ko se je tekma prelomila v korist galskih petelinov; najprej z enim “power-play” zadetkom, nekaj minut kasneje pa še z drugim. Dokončno so Francozi zapečatili rezultat s tretjim zadetkom v prazen slovenski gol dobro minuto pred koncem. Mladi risi sicer niso vrgli palice v koruzo in hitro odgovorili z zadetkom v francoski mreži, a za kaj več jim je zmanjkalo časa.

V soboto Slovenijo čaka obračun z reprezentanco Madžarske.

Slovenija – Francija 1:3 (0:0,0:0,1:3)

0:1 – 46:11 Melin (Bougro, Robert) PP1
0:2 – 50:34 Leroux (Guebey)
0:3 – 58:19 Bougro (Guebey) EN
1:3 – 58:40 Pretnar (Brglez, Jugovic)

Kazni: SLO 6 (0,2,4); FRA 14 (4,6,4)


Slovenska reprezentanca do 18 let je v madžarskem Kaposvarju nastopila proti reprezentanci Italije, ki se je izkazala za trdega nasprotnika. Že v prvem delu srečanja so naši risi imeli več priložnosti za vodstvo, saj so imeli igralca, nekaj časa pa tudi celo dva, več na ledu, a niso našli luknje skozi trdno italijansko obrambo. Tudi nadaljevanje ni prineslo spremembe rezultata, tokrat pa je svoje delo opravil slovenski “penalty-kill”, ki je odbil vse poskuse italijanskih napadalcev. Odločilni trenutek tekme je prišel v uvodnih minutah zadnje tretjine, ko so Italijani izkoristili napako slovenske izbrane vrste ter zadeli, kot se je ob koncu tekme izkazalo, edini gol na tem srečanju. Slovenci so vse do konca igralnega časa poskušali nadoknaditi zaostanek in si priboriti podaljšek, ob koncu tudi brez vratarja, a je bila italijanska obramba uspešnejša.

 V soboto Slovenijo čaka obračun z reprezentanco Madžarske.

Slovenija – Italija 0:1 (0:0,0:0,0:1)

0:1- 42:13 Zecchetto (Klettenhammer)

Kazni: SLO 10 (2,4,4); ITA 12 (6,2,4)


Najmlajša slovenska izbrana vrsta do 16 let je bila po prvem tekmovalnem dnevu pred zahtevno nalogo, saj se po tako visokem porazu ni bilo enostavno pobrati. Že v uvodnih minutah tekme so pokazali precej drugačno predstavo, saj so hitro povedli, nato pa prednost uspešno držali, saj je slovenska obramba, kljub izključitvi, odbila vse avstrijske poskuse, da bi prišli do izenačenja. V uvodu v drugi del so naši hokejisti vodstvo še povišali, kar je nasprotnike spodbudilo, da so okrepili pritisk na slovenski gol. Ta prizadevanja so obrodila sadove, ko so na polovici tekme uspeli znižati slovensko prednost. V zaključku obračuna smo videli trdo tekmo, v kateri so Slovenci večkrat poskušali ogroziti gol nasprotnikov, medtem ko so z disciplinirano igro v obrambi odbijali avstrijske poskuse, da bi le ti prišli do izenačenja. Slovenska obramba je zdržala in mladi risi so na koncu zasluženo odlšli veselih obrazov z ledu.

V soboto Slovenijo čaka obračun z reprezentanco Italije.

Avstrija – Slovenija 1:2 (0:1,1:1,0:0)

0:1 – 01:43 Kobal (Sojer, Mehle)
0:2 – 22:26 Mehle (Dolinar)
1:2 – 29:23 Patterer (Thaler)Streli: AUT 31 (13,12,6); SLO 33 (13,7,13)

Kazni: AUT 4 (2,0,2); SLO 27 (25,2,0)