Hokejska liga Erste Bank je najvišja hokejska liga v Avstriji, Sloveniji in na Madžarskem. Poimenovana je po generalnem sponzorju, banki Erste Bank, ki je podružnica banke Sparkasse.

S sezono 2006/07 se je ligi pridružila slovenska ekipa Acroni Jesenice. Širjenje lige se je nadaljevalo tudi naslednjo sezono, pridružila sta se slovenska Tilia Olimpija in madžarska SAPA Féhervar AV 19.

V končnico napreduje šest najboljših ekip po rednem delu. Ostalih pet ekip se med seboj bori za preostali dve mesti v končnici. Vsi dvoboji končnice se igrajo po modelu “Best-of-Seven”, kar pomeni, da se igra največ sedem tekem oziroma na štiri zmage. Možnost ene tekme na domačem terenu več imajo ekipe, ki so bile bolje uvrščene po rednem delu. Tako imajo ta privilegij v četrtfinalu vse ekipe z uvrstitvijo do 4. mesta, naprej pa tisto moštvo z boljšo uvrstitvijo iz rednega dela kot nasprotnik.

Neavstrijska moštva normalno igrajo v končnici, a ne morejo osvojiti naslova Avstrijski prvak v hokeju na ledu. Neavstrijsko moštvo v primeru zmage prejme naslov Prvak Lige EBEL. Prav tako lahko neavstrijska moštva osvojijo naslov slovenskega oziroma madžarskega prvaka, o čemer pa ne odloča uvrstitev v Ligi EBEL. V primeru zmage neavstrijskega moštva prejme naslov avstrijskega prvaka v hokeju na ledu najbolje uvrščena avstrijska ekipa.

Tako se od sezone 2003/04 podeljujeta dva pokala – pokal Lige EBEL (s strani lige) in pokal avstrijskega prvaka v hokeju na ledu (strani avstrijske hokejske zveze).

Uradna spletna stran >> LIGE EBEL <<.