A reprezentanca

Slovenska hokejska reprezentanca (tudi Risi) je prvič sodelovala na svetovnem prvenstvu leta 1993. Sedemkrat je nastopala na svetovnem prvenstvu najvišjega kakovostnega razreda – elitni diviziji. Štirikrat je nastopila na kvalifikacijah za nastop na Olimpijskih igrah, 2002, 2006, 2010 in 2014 in se na zadnjih uvrstila na olimpijske igre, kjer je prišla vse do četrtfinala.

Preberi več


Inline

Začelo se je leta 2002, ko je Slovenija, kot še nerangirana država, dobila povabilo mednarodne zveze IIHF za nastop na svetovnem prvenstvu v inline hokeju v Nürembergu v Nemčiji, na katerem je nastopilo 16 držav, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Slovenija je bila izžrebana v prvo skupino, skupaj s Finsko, Brazilijo ter Madžarsko.

Preberi več


 

Slovenija Ž

Slovenija je žensko hokejsko reprezentanco prvič dobila leta 2000, kar je precej pozno, če jo primerjamo z ostalimi hokejskimi reprezentancami. Ko se je ženski hokej v Sloveniji šele dobro začel razvijati, sta bila glavna pobudnika za to Andrej Verlič in Drago Mlinarec, ki sta takrat opravljala nalogi glavnih trenerjev v ekipah Maribora in Jesenic. Mlinarec je postal tudi prvi selektor, v naslednjih letih pa je to nalogo opravljal Verlič.

Preberi več


 

U-18

Slovenska U-18 reprezentanca je svojo samostojno pot začela po razpadu nekdanje Jugoslavije in sicer z dvema kvalifikacijskima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu Skupine C novembra 1992 proti Hrvaški proti kateri je v Zagrebu zmagala z 9:0, v Ljubljani pa kar s 16:0 in se tako uvrstila na svetovno prvenstvo Skupine C.

Preberi več


 

U-20

Slovenska U-20 hokejska reprezentanca se je svetovni hokejski javnosti prvič predstavila leta 1992 na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu takratne Skupine C v latvijski Rigi. Pred tem je bila Slovenija del nekdanje Jugoslavije.

Preberi več