Po finančnih in organizacijskih težavah HK Jesenice v sezoni 1998/99, je bilo na Jesenicah ustanovljeno novo hokejsko društvo, HD mladi Jesenice.

Novo društvo je prevzelo vlogo nekdanjega HK Kranjska Gora, katerega poglavitna naloga je bila skrb za podmladek, popularizacija hokeja v kraju in regiji ter priprava igralca za nastop v članskem moštvu HK Jesenice.

HD mladi Jesenice v državnem prvenstvu nastopa v vseh razpisanih kategorijah za fante, ekipe deklet pa društvo nima. Okoli 200 hokeja željnih fantov in deklet se vsako sezono udeležuje treningov, ki jih vodi skupina enajstih trenerjev, med katerimi so tudi znana imena slovenskih ledenih ploskev.

Nastopi posameznih ekip niso vezani le na nastope v domačem prvenstvu, ampak se, predvsem mlajše ekipe, redno udeležujejo mednarodnih turnirjev doma in v sosednjih državah. Uspešnost kluba se kaže v osvojenih naslovih skozi posamezne sezone v različnih kategorijah državnega prvenstva, predvsem pa z vključevanjem mladega pogona v člansko moštvo HDD Sij Acroni Jesenice.

Novembra 2017 je podjetje Hidria d.o.o. postalo generalni sponzor vseh mladih selekcij hokejskega društva, posledično se je klub preimoval v HD Hidria Jesenice.

Osebna izkaznica
Naziv: HD Hidria Jesenice
Naslov: Ledarska 4, 4270 Jesenice, Slovenija
Predsednik: Miha REBOLJ
Člani izvršnega odbora: Zmago PEM, podpredsednik kluba
Aleksander TÖRÖK, član zadolžen za finance
Tomaž PIVK, član zadolžen za marketing
Boštjan ŽIGON, član zadolžen za marketing
Gaber GLAVIČ, član zadolžen za stroko
Marko LUKAN, predstavnik za medije
Trenerji: Gaber Glavič, Aleš Sodja, Aleš Remar, Luka Pogačnik, Dejan Varl, Gaber Klinar, Uroš Vidmar, Anže Török, Bojan Brun, Tea Lahajnar, Peter Bizalj
Telefon: +386 838 089 54
E-naslov: info@hdjesenice.si
Spletna stran: http://www.hdjesenice.si/
Ustanovitev: 1998